O angajată de la Ministerul Sănătății, amenințată cu moartea, după ce a colaborat cu procurorii într-un dosar de corupție
Acuzații de răzbunare în Ministerul Sănătății. O funcționară ar fi fost hărțuită și amenințată cu moartea, după ce a colaborat cu procurorii într-un dosar de corupție care îi viza pe șefa unui birou de resurse umane și pe un coleg.
Cei doi, sunt trimiși acum, în judecată.
Procurorii Parchetului Capitalei investigau un scandal de corupție la Ministerul Sănătății - unde șefa unui birou pentru politici de resurse umane era bănuită că ar fi încercat să trucheze un concurs. Au fost însă nevoiți să extindă ancheta după ce unul dintre martorii importanți s-ar fi plâns că este hărțuit și amenințat.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Victimă: „După această declarație dată la Parchet m-am ales cu mai multe amenințări. Diferite expresii suburbane - bolnavă psihic, turnătoare. Au fost amenințări în care mi s-a spus că de ce mai trăiesc pe lumea asta, să mă omor”.
Anchetatorii au considerat însă că aceste amenințări au fost doar simple șicane la locul de muncă și că au decis să îi trimită în judecată pe suspecți doar pentru acuzațiile inițiale.
Simona Anghel, purtător de cuvânt PJS: „În baza unei înțelegeri prealabile, au permis accesul unicului candidat înscris la concursul pentru ocuparea unei funcții publice la informații ce nu erau destinate publicității, respectiv la subiectele elaborate pentru proba scrisă a concursului. Au acționat cu scopul obținerii candidate de foloase necuvenite constând în promovarea frauduloasă a probei scrise și implicit în obținerea remunerației aferente postului”.
Cu alte cuvinte, singura candidată pentru un post de consilier ar fi primit 7 din cele 10 subiecte. Înțelegerea ar fi fost oprită cu un flagrant delict!
În timpul cercetărilor, singura care nu a dat absolut nicio explicație și nici nu a recunoscut acuzațiile, a fost însăși președinta comisiei de concurs. În schimb, colegul ei și iubita acestuia care ar fi intermediat predarea subiectelor de concurs, au încercat în zadar să ajungă la un acord de recunoaștere a vinovăției. Asta în timp ce candidata ce ar fi fost favorizată a recunoscut parțial cele petrecute, însă în final s-a prevalat de dreptul la tăcere.
Pentru aceste acuzații, inculpații riscă până la cinci ani de închisoare, însă pedepsele pot fi sporite cu o treime dacă se dovedește că au vrut să se răzbune pe colega lor.