Numărul tentativelor de furt, aproape dublu față de anul trecut. Ce produse dispar cel mai des de pe rafturi
Zilnic, magazinele au de-a face cu hoți care încearcă să plece cu alimente, haine, bijuterii și chiar prezervative, fără să plătească.
Față de anul trecut, numărul tentativelor de furt aproape că s-a dublat. Tocmai de aceea, pe rafturi au început să apară în ultimele luni tot mai multe produse în cutii securizate. Mulți clienți sunt deranjați de situație. Inclusiv untul a ajuns sub cheie.
De la începutul anului și până acum, peste tot în țară au fost raportate sute de furturi. Cele mai multe au fost în București. De pildă, potrivit unor date oferite de reprezentanții unui lanț de hypermaketuri de la noi - în perioada ianuarie-martie - tentativele de furt s-au dublat față de 2022.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Zilele trecute, un individ de 59 de ani a reușit să fure 17.000 de lei dintr-un magazin aflat într-un centru comercial din București.
Polițiștii au spus că bărbatul are antecedente, tot în centre comerciale mari. Vineri a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
La fel ca el zeci de oameni au fost surprinși de camerele de supraveghere în timp ce încercau să fure haine, alimente sau chiar telefoane mobile.
Cele mai multe tentative de furt au vizat, în special, produsele alimentare, băuturile alcoolice, dar și produse electrocasnice sau jucăriile. Tocmai de aceea lanțurile mari de hipermaketuri au pus sigilii din plastic sau alarme de tip păianjen pe o bună parte din produse.
Tot în cutii securizate au ajuns mezelurile care depășesc un anumit preț, untul, dar și prezervativele sau cremele de corp.
Cumpărător: „Ar fi trebuit să fie selective. Nu cred că se ține cont de valoarea. Acestea ar fi trebuit pentru o valoare mai mare.”
Reporter: Ce valoare?
Cumpărător: „Nu știu, dar în niciun caz un pachet de unt sau prezervative... Se exagerează.”
Cumpărător: „Probabil din cauză că sunt cutii mai mici... Dacă produsele respective sunt susceptibile furtului și angajații au experiență cu treaba asta, atunci e ok să fie niște anti-furturi.”
Cumpărător: „Totuși se întâmplă multe furturi. Deci probabil că nu este sufficient. În unele situații probabil că ajută, pentru că sunt mulți deștepți care știu să manipuleze marfa și să treacă cu ea.”
Furturile de alimente s-au înmulțit peste tot în lume odată cu creșterea prețurilor. Se estimează că din cauza furturilor, pierderile depășesc anual numai în Statele Unite, 45 de miliarde de dolari.