Nu mai sunt locuri în morga spitalului din Sibiu. Trupurile neînsuflețite sunt depuse în containere

Ultima actualizare: 10-11-2020 22:17

Covid-19 ucide. De la zi la zi tot mai mult. Este realitatea zilelor noastre într-un tablou macabru în care morgile spitalelor sunt pline, iar oamenii care s-au stins sunt duşi de acum în containere.

Se întâmplă în România tara în care de luni până marți s-au dus încă 177 de suflete. Sunt cele mai multe decese anunţate, în doar 24 de ore. Sfâşietoare sunt şi strigătele celor care au un apropiat în stare delicată, şi care imploră pentru plasmă, sau pentru un pat de terapie intensivă.

În morga spitalului din Sibiu nu mai sunt locuri. S-a ajuns în această situaţie cumplită şi pentru că apropiaţii unora dintre cei care s-au prăpădit sunt la rândul lor infectaţi şi nu au avut cum să-i îngroape. Drept urmare, o firmă a donat un container în care sunt depuse, acum, cadavrele. Este aşadar noua realitate, din România. Cea de care ar fi trebuit să ne temem cel mai mult.

Zilele trecute, imagini cu o coloană de dricuri au fost surprinse în curtea spitalului din Craiova. Aşteptau tot la morgă.

Marți, în România, au fost raportate alte 177 de decese - cele mai multe, în 24 de ore, de la izbucnirea crizei sanitare.

Aproape 1.100 dintre ai noştri sunt pe muchie. Sunt însă tot mai multe cazuri disperate pentru care nu se găsesc locuri în terapie intensivă. Strigătul rudelor este sfâşietor.

În Sibiu cele 12 paturi de terapie intensivă sunt ocupate.

Cu o rată a îmbolnăvirilor, în ultimele 14 zile, de 6.89 la mia de locuitori - cea mai mare din ţară - judeţul a devenit epicentrului focarului de coronavirus în România.

259 de oameni au fost ucişi, acolo, de infecţia cu SARS-CoV-2. Patru în ultimele ore. În spitale, medicii suprasoilicități şi obosiţi luptă tot mai greu cu valul de nenorociri care se revărsă peste ei.

Un bărbat de 70 de ani infectat cu coronavirus a aşteptat peste zece ore, pe un scaun până i s-a găsit un pat. Ca să îi facă aşteptarea mai uşoară, fiul lui i-a întins o saltea gonflabilă.

Silviu Bădescu, fiul bărbatului: "Am umflat-o în curtea spitalului ca să se poate odihni şi întinde, nu mai putea să stea pe acel scaun. Şi sănătos să stai 8-10 ore pe un scaun nemişcat, este greu. Dar să fii şi bolnav".

Florin Grosu, Director Medical Spitalul Judeţean Sibiu: "Din păcate nu avem paturi suficiente pentru toţi pacienţii care vin. Și noi am vrea să-l instalăm pe fiecare într-un pat, facem cât putem cât în limita locurilor care le avem".

În ultimele 24 de ore, alţi peste 7.300 de români au primit un test pozitiv.

Gheorge Miron era preot în Neamţ. Un om hotărât şi responsabil, a adus bucurie şi speranţă în vieţile enoriaşilor.
S-a stins la 78 de ani, răpus de infecţia cu SARS-CoV-2.

Alexandru Zanfir, Consilier Bisericesc: "A fost un om vesel şi sănătos. Din păcate, virusul care face ravagii în întreaga lume a luat şi de la noi partea sa, tributul său".

Vasile Butnariu, prieten: "Avea nişte vorbe extraordinare. Sfătuitor. Cereai un sfat şi te îndruma, iar unde te îndruma d dânsul îţi mergea foarte bine".

Dintre românii care au fost răpuşi de coronavirus în ultimele ore, 3 aveau până-n 40 de ani. 17 dintre ei nu aveau nicio altă boală.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO