Noul cod de conduita al parlamentarilor va putea interzice fustele scurte si rochiile decoltate

Ultima actualizare: 19-10-2013 07:02

Daca prin vorbe nu au reusit, macar prin tinuta sa ne convinga alesii ca sunt oameni seriosi.

Ei ar putea fi obligati sa renunte la sacourile colorate, iar asistentele lor la fustele mini si rochitele mulate.

Printr-un nou cod de conduita, seful Camerei Deputatilor vrea sa le impuna colegilor o vestimentatie sobra, mai potrivita cu misiunea lor in parlament.

Pe seful deputatilor, astfel de tinute purtate pe holurile Parlamentului l-au suparat atat de tare incat s-a apucat sa scrie un cod vestimentar.

Colegii sai ar trebui sa vina la munca doar in costum si cu cravata. Si neaparat in culori sobre.

"Astea sunt reguli care se invata prin cei 7 ani de acasa. Daca nu ii ai, degeaba ai cod", declara deputatul Nicolae Vlad Popa.

"Nu pot spune ca felul in care se imbraca cineva va avea o importanta si in felul in care gandeste", spune deputatul PNL Laurentiu Tigareu Rosca.

"Nu am haina acum, pentru ca eu am venit de pe teren, am fost intr-un loc in care daca ma duceam in costum nu era foarte potrivit", explica senatorul PNL Marius Nicoara.

"Nu cred ca am deranjat prin felul in care sunt imbracat, important e ce fac in Senat", a precizat senatorul PDL Marius Balu.

Vestea cea mai proasta ar putea veni pentru secretarele si consilierele alesilor.

In noul cod vestimentar, fustele mini vor fi interzise. Culmea, doamnele parlamentar se bucura.

"Am vazut si eu foarte multe domnisoare in mini, rochii mulate, decolteruri, ceea ce cred ca nu e potrivit intr-o astfel de institutie. La Camera Deputatilor, ei probabil abordeaza o alta tinuta pentru ca sunt mult mai tineri", a declarat senatorul PPDD Vasilica Miron.

Valeriu Zgonea si-a avertizat colegii ca Regulamentul Camerei Deputatilor si codul de conduita al Parlamentului sunt elemente considerate "relevante" pentru oficialii de la Bruxelles.

"Nu vreau sa avem intr-un raport MCV elemente negative la adresa Camerei Deputatilor", a declarat Valeriu Zgonea.

O comisie speciala scrie in aceasta perioada normele pentru codul de purtare al alesilor. Documentul ar trebui sa fie gata pana la sfarsitul anului.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO