Noul an a început cu stângul pentru multe restaurante, târguri și piețe. Comisarii ANPC au demarat mai multe controale
Anul a început cu o serie de controale ale autorităților de profil în piețele agloalimentate, târgurile și restaurantele din București.
Comisarii ANPC au vrut să verifice felul în care managerii acestor centre păstrează în condiții sigure mâncare și curățenia în restaurant.
În cadrul restaurantelor pe care le-au verificat, comisarii ANPC au găsit mai multe alimente expirate sau produse congelate și refrigerate care fie nu aveau etichete, fie nu erau ambalate corect.
Multe dintre preparatele care urmau să fie folosite erau păstrate în condiții improprii, ținute la căldură, nu la temperaturile indicate de producători.
În multe dintre bucătăriile acestor restaurante nu era păstrată curățenia. Spațiile nu erau igienizate, exista foarte mult praf, grăsime, iar multe dintre ustensile erau rupte.
Pe lângă controlul anunțat de ANPC, a mai existat un control realizat de autoritățile Prefecturii București. Au fost verficate mai multe piețe agroalimentare, târguri de profil, dar și depozite de procesare și prelucrare a alimentelor.
Autoritățile au vrut să verifice felul în care au fost păstrate alimentele, dacă sunt ținute în condiții de siguranță și dacă este menținută curățenia. Au fost date amenzi în valoare de 600.000 de lei și au confiscat mai multe produse și bani, în valoare de 100.000 de lei.