Nouă preoți din Vaslui, amendați pentru că ar fi mers la o petrecere. "A fost slujbă de binecuvântare a localului"

Dată publicare: 09-03-2021 16:29
Dată actualizare: 09-03-2021 17:41


Nouă preoţi din Vaslui, printre care şi înalţi ierarhi din judeţ, care ar fi petrecut luni seară, în plină pandemie, într-un local din Bârlad, au fost luaţi la întrebări de poliţişti.

Fețele bisericeşti au susţinut că, de fapt, au…sfinţit localul recent deschis. Preoţii, dar şi cei care participau la petrecere, au fost amendaţi cu 6500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie anti-covid.

În plină pandemie de coronavirus, activităţile restaurantelor din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, sunt suspendate, din cauza numărului tot mai mare al cazurilor de infecţie cu Sars Cov 2. Supriză, însă. Cine a trecut, aseară, după ora 20, pe lângă un restaurant recent deschis în inima oraşului Bârlad a fost surprins să vadă multă agitaţie. Iar actorii principali au fost nouă preoţi, care ar fi chefuit ore în şir, după cum spun martorii. Rând pe rând, în imagini se văd cum preoţii intră în local, fără să poarte măşti de protecţie, aşa cum cere legea. Petrecerea, însă, a fost întreruptă de poliţişti. La evenimentul privat a fost invitat şi episcopul de Huşi, preotul Ignatie, care a părăsit însă localul înainte să apară oamenii legii.

Preot Cosmin Gubernat, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Hușilor - „A fost slujba de binecuvântare în cadru privat. Slujbele nu sunt interzise. Părintele episcop Ignatie a trecut şi a dat un buchet de flori cu ocazia zilei de 8 martie, dumnealor fiind o familie de buni creştini”

Pe lângă cei nouă preoţi, a fost amendat şi patronul restaurantului.

Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt IPJ Vaslui: „Politiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Bârlad, sprijiniţi de jandarmi, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, au sistat derularea unui eveniment privat, organizat într-un restaurant din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui. Poliţiştii şi jandarmii care au descins la faţa locului au aplicat fată de administratorul localului dar şi fată de participanţii identificaţi un număr de 10 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 6.500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii /privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID19”.

Patronul amendat susţine că a chemat preoţii să îi sfinţească localul şi...mobila pentru că este un bun creştin şi a ţinut neapărat să aibă binecuvântarea lor, la început de drum.


VIDEO PROTVPLUS.RO