Trei preoti din Vaslui, retinuti de DNA dupa ce ar fi santajat un inalt ierarh. Localnic: "Nu cred, toti preotii sunt buni"

Dată publicare: 16-06-2017 07:31
Dată actualizare: 19-06-2017 05:05


Scandal de proportii in sanul Episcopiei Husilor. Trei preoti au fost retinuti joi seara de procurorii DNA, pentru ca ar fi santajat un inalt ierarh cu publicarea in presa a unor imagini compromitatoare cu caracter pornografic.

Personajul principal al acestor inregistrari ar fi chiar un superior de-al lor, din episcopia Husilor. Doi dintre preoti ar fi cerut in schimbul tacerii lor cate 50.000 euro, iar celalalt ar fi urmarit sa obtina o functie inalta in biserica.

Potrivit procurorilor DNA, in ultimile doua saptamani, cei trei preoti l-ar fi amenintat pe un inaltul ierarh din cadrul episcopiei Husilor, cu publicarea in presa a unor imagini defaimatoare.

Ionel Nechita, avocatul preotilor retinuti: "Inaltul prelat avea si el bubele lui, ceilalti subordonatii si-au adunat mai multe firmituri ca sa poata sa-l tina cu fraul pe capastru si de aici au izbucnit toate chestiunile. Pentru ca s-a vazut incorsetat a luat legatura la DNA"

La mijloc ar fi imagini compromitatoare in care ar aparea o persoana de la conducerea episcopiei din Husi.

Ionel Nechita, avocatul preotilor retinuti: Procurorii au intrat in posesia acestei inregistrari. Sunt anumite chestiuni legate de viata intima a individului.
Reporter: Unde s-au intamplat faptele din inregistrare?
Ionel Nechita, avocatul preotilor retinut: La Vaslui, probabil

Pentru a nu face publice aceste imagni, doi dintre preoti ar fi cerut cate 50.000 de euro, iar un al treilea ar fi urmarit sa ajunga adjunctul episcopiei. Oamenii din satele in care locuiesc preotii retinuti spun ca nu stiau de asemenea lucruri.

Localnica: "Asa ceva, chiar aici s-a ajuns. Si preotii, ce sa mai zici? Parca nu as crede, s-a ajuns asa"

Localnica: "Nu a cerut la nimeni nimic. Astea is vorbe goale. Lumea vorbeste si DNA-ul crede. Eu nu cred. Chiar nu cred. Toti preotii sunt buni, mai fac unii si prostii."

In cursul zilei de astazi, cei trei preoti vor fi prezentati la Tribunalul Vaslui cu propunere de arestare preventiva pentru santaj.

De-a lungul timpului, episcopia Husilor a mai fost implicata in scandaluri legate in mare parte de bani. La un moment dat trei preoti au dezvaluit presei cum sefii lor le opresc banii de salarii in mod injust, iar dupa ani de procese acestia si-au castigat dreptatea in instanta.
 

Tags: preoti, husi, episcopie,


VIDEO PROTVPLUS.RO