Cum se descarcă adeverinţa de vaccinare în format electronic, necesară la meciurile EURO 2020

Ultima actualizare: 12-06-2021 07:40
adeverinta vaccinare, vaccin
adulti.renv.ro

Cum se descarcă adeverinţa de vaccinare în format electronic? Persoanele care au primit ambele doze de vaccin împotriva Covid-19 pot descărca adeverinţa direct de pe site-ul Registrului Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Adeverința de vaccinare este necesară în România pentru a obține acces la diferite evenimente culturale (concerte, piese de teatru, etc) și sportive (meciurile de fotbal din cadrul EURO 2020).

Adeverința de vaccinare poate fi obținută accesând site-ul adulti.renv.ro. După completarea datelor cerute, persoanele vaccinate cu ambele doze vor putea descărca în format electronic adeverința de vaccinare.

Adeverința de vaccinare este primită în format fizic după administrarea dozei de vaccin.

CITIȚI ȘI: A început EURO 2020! În direct, pe PRO TV și VOYO!

„Legat de un alt element important, al cincilea aspect, posibilitatea ca fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să poată să îşi descarce adeverinţa de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (...). Practic, persoana vaccinată îşi introduce câteva date de siguranţă şi poate să descarce această adeverinţă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

EURO 2020: Patru categorii de persoane pot avea acces la meciurile de pe Arena Naţională

 

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a publicat, pe site-ul său oficial, procedura de acces pe Arena Naţională din Capitală la meciurile din cadrul EURO 2020, conform căreia patru categorii de persoane pot asista la partide.

Având în vederea legislaţia naţională în vigoare privind desfăşurarea evenimentelor sportive pe timp de pandemie de COVID-19, pot asista din tribune la meciurile EURO 2020 de pe Arena Naţională din Bucureşti următoarele categorii de persoane:

A. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
B. Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului;
C. Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
D. Persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului.

Conform comunicatului FRF, deţinătorii de bilete la meciurile EURO 2020 de pe Arena Naţională care se încadrează în categoriile de mai sus trebuie să facă dovada imunizării de COVID-19.

EURO 2020 în România

 

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală.

Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina - Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00). 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO