Noua inregistrare video, de la nivelul terenului, cu momentul interventiei medicilor in cazul jucatorului Patrick Ekeng

Dată publicare: 08-05-2016 08:25
Dată actualizare: 11-05-2016 00:30


Patrick Ekeng - Youtube

Momentul interventiei medicului echipei Dinamo si a celor de la ambulanta Puls, dupa prabusirea pe teren a jucatorului Patrick Ekeng, a fost surprins si cu o camera video aflata la nivelul terenului.

Inregistrarea de la nivelul terenului, publicata de digisport, arata cum langa jucator au ajuns medicul echipei Dinamo, Liviu Batineanu, si un alt membru al staff-ul dinamovist, iar dupa alte aproximativ doua minute apare si ambulanta de la Puls. URMARITI AICI INREGISTRAREA!

Medicul lui Dinamo, Liviu Batineanu, a sustinut, sambata, intr-un comunicat de presa, ca jucatorului Patrick Ekeng i s-a facut masaj cardiac extern in ambulanta si a precizat ca stopul cardio-respirator a survenit in timpul transportului spre Spitalul de Urgenta. El a explicat ca la interventia sa pe teren a eliberat caile aeriene superioare ale jucatorului, care la momentul respectiv avea puls si respira.

''Jucatorul s-a prabusit pe teren. Am intrat imediat, fara a mai astepta permisiunea arbitrului, si am inceput primele manevre de resuscitare. Am controlat si eliberat caile aeriene superioare. Jucatorul avea puls si respira. S-a solicitat ambulanta, care a hotarat transportarea in serviciul de urgenta. In timpul transportului, care a durat aproximativ doua minute, s-a inceput masajul cardiac extern deoarece jucatorul a facut stop cardio-respirator. Imediat a fost preluat de serviciul de urgenta, care a inceput manevrele de resuscitare'', a afirmat doctorul.

Pozitia lui Batineanu este in contradictie cu declaratia medicului Cristian Pandrea de la Spitalul de Urgenta care, vineri noaptea, afirma ca din informatiile sale fotbalistului nu i se facusera manevre de resuscitare pana sa ajunga la camera de garda. "A fost adus la noi cu o ambulanta fara manevre de resuscitare din cate stim, in stop cardio-respirator, la camera de garda. S-au initiat manevre de resuscitare care au durat aproximativ o ora si 30 de minute. Aceste manevre au ramas, din pacate, fara rezultat. Pacientul a decedat. Nu este prima data cand se intampla un asemenea eveniment pe terenul de sport, cauzele pot fi multiple si ele vor fi relevate de examenul necropsic ce se va efectua ulterior", spunea medicul Pandrea vineri noaptea.

La momentul transferului la Dinamo, jucatorul camerunez a efectuat in afara vizitei medicale la INSM si un examen de ecocardiografie, care a relevat ca el este apt de joc, sustine Liviu Batineanu. ''Precizez ca jucatorul a efectuat vizita medicala in data de 12 ianuarie 2016 la Institutul National de Medicina Sportiva. Fiind jucator nou cooptat in lotul nostru, investigatiile medicale au fost completate, fata de cele standard prevazute de regulamente, la o alta clinica, prin efectuarea unui examen de ecocardiografie. In urma examinarilor, jucatorul a fost declarat apt pentru antrenamente si competitii'', a afirmat medicul.
 

Sursa:


VIDEO PROTVPLUS.RO