Nobilii din Regatul Unit, care au moșii sau castele impresionante, au sărăcit în timpul lockdownului
Pandemia de coronavirus a afectat și continuă să afecteze viețile tuturor, oameni simpli sau celebrități.
În Marea Britanie, de exemplu, multe familii din înalta societate au rămas fără o bună parte din venituri în timpul carantinei, când turiștii au dispărut complet.
E cazul conților Carnarvon, în al căror castel a fost filmat serialul de epocă „Downton Abbey”. Realizatorul CNN Richard Quest le-a făcut o vizită ca să afle cum au rezistat în pandemie.
Acesta este castelul Highclere, din sudul Angliei. E cunoscut în toată lumea drept „Downton Abbey”, din serialul cu același nume, dar este, de fapt, reședința contelui și contesei de Carnarvon.
Castelul e reședința familiei încă din secolul 17. A trecut cu bine prin două războaie mondiale, iar acum se străduiește să reziste problemelor aduse de criza provocată de COVID. Înainte de pandemie, moșia era vizitată de zeci de mii de oameni anual, o sursă importantă de venit pentru rezidenții săi.
Reporter: Cât de gravă a fost situația?
Contesa Fiona Carnarvon: Cred că atunci când am ajuns la venituri zero... pentru orice afacere e o situație gravă, pentru că facturile continuă să vină și cheltuielile sunt tot acolo.
Reporter: V-ați făcut griji?
Contesa Fiona Carnarvon: A fost foarte dificil. Oamenii erau în șomaj tehnic, veneau la lucru, plecau iarăși.
Contele de Carnarvon a moștenit castelul de la tatăl său, în urmă cu 20 de ani. Familia depune eforturi constante pentru a păstra moșia în stare cât mai bună.
Contesa Fiona Carnarvon: E o clădire extraordinară. Și nu cred că mai sunt meșteri care să facă azi ceva similar.
Reporter: V-ați gândit vreodată "Doamne, e foarte frumoasă, dar...".
Contesa Fiona Carnarvon: Obișnuiam să ne trezim în miez de noapte și mă duceam să-mi pun o ceașcă de ceai gândindu-mă ce o să ne facem.
În aceeași situație sunt mai toți nobilii din Regat, proprietari ai unor moșii sau castele impresionante.
„Nu există nicio comoară secretă. Primul lucru pe care îl facem aici în fiecare lună e să plătim salariile, pentru ca oamenii să-și plătească, la rândul lor, creditele. Lucrăm aici și ne aduce niște venituri. Mi-am amintit întotdeauna că vânzările înseamnă vanitate și profiturile înseamnă sănătate. Și nu vreau să fiu nesăbuită”, a mai spus contesa de Carnarvon.
Odată cu ridicarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei, contele și contesa de Carnarvon speră, însă, că turiștii vor sosi din nou în număr mare în castelul Highclere.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Marea Britanie, avere, carantina, castel,
Dată publicare:
15-10-2021 14:32