Nicusor Constantinescu ramane in spatele gratiilor. Instanta a confirmat mandatul de arestare pe numele sau

Ultima actualizare: 10-11-2014 06:50

Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, a ajuns vineri acasa. Sau, mai precis, la Tribunal, pentru confirmarea celui de-al doilea mandat de arestare emis in lips pe numele sau, pentru abuz in serviciu.

Nici de aceasta data, judecatorii nu s-au lasat induplecati de motivele de ordin medical si au considerat ca Nicusor Constantinescu trebuie sa ramana dupa gratii.

In fata magistatilor, Nicusor Constantinescu a povestit toate etapele medicale prin care a trecut si a invocat de mai multe ori stadiul avansat al bolii sale, cancer de prostata, boala a carei vindecare sigura a gasit-o in America, unde a urmat un tratament experimental.

Nicusor Constantinescu: "Nu m-am sustras nicio clipa urmaririi penala, dovada sta faptul ca am comunicat Ambasadei Romane si consulatului roman din America, adresa unde pot fi gasit, telefonul la care raspund, precum si alte date de contact."

Surpriza a venit din partea procurorului de caz, care a prezentat o hartie din partea oficiului de imigrare din America, conform careia pentru o scurta perioada de timp Nicusor Constantinescu ar fi purtat un dispozitiv de urmarire atasat de glezna. In plus, urma sa fie incarcerat in penitenciarul Buffallo si tocmai de aceea s-ar fi intors acasa.

Marius Mocanu, avocat Nicusor Constantinescu: "Intr-adevar, exista o mentiune ca autoritatile de imigrare din Statele Unite ca s-ar fi montat acest dispozitiv de siguranta. Domnul Constantinescu neaga existent acestui dispozitiv."

Alaturi in sala, i-au fost sotia si fiica, dar si prieteni apropiati din conducerea judetului.

Radu Mazare, primarul Constantei: "Ce crezi ca e in sufletul lui, in mintea lui, cand se uita in sala si isi vede prietenii, isi vede copii si nu poate nici macar sa-I stranga in brate?".

Nicusor Constantinescu va ramane internat pe perioada arestului cel mai probabil la spitalul penitenciar Rahova.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO