A intrat in spital cu o apendicita si nu a mai iesit. Moartea inexplicabila a unui barbat de 39 de ani, altfel sanatos-"tun"

07-11-2014 18:36


Scandal la Spitalul Judetean din Pitesti, unde un barbat de 39 de ani a murit la doua zile dupa ce a fost operat de apendicita.

"Era sanatos tun", sustin rudele, care cer sa fie pedepsiti vinovatii si ameninta ca vor da in judecata medicii. Barbatul avea acasa o fetita de numai un an.

Miercuri, Emilian s-a simtit rau. Il durea spatele si o mana asa ca a dat fuga la spital. Aici medicii l-au operat cateva ore mai tarziu de apendicita. Vineri ar fi trebuit sa paraseasca spitalul pe picioarele lui, insa familia a primit o veste teribila. Pacientul a varsat sange, a intrat in stop cardio-respirator si a murit. Rudele sustin ca le-ar fi dat bani medicilor, dar n-au primit nici o explicatie.

"Nu stiu daca i-au facut anticoagulantele care se fac dupa operatie, zice ca s-ar fi ingrosat vasele de sange si din cauza asta! Am ramas cu un copil de crescut, ei isi fac treaba in continuare si noi stam si ne plangem aici", spune Simona Tintau, sotia pacientului.

"Dl doctor Stefan mi-a spus ca "am taiat operatia asa, mai mare, ca sa vedem care e problema, ca a avut 16.000 de leucocite. Si ca i s-a parut ca e o problema. Eu nu inteleg, daca e o problema, il operezi?! Fara tot felul de investigatii care trebuie sa le faci?", spune si mama barbatului.

Emilian era sanatos tun si reusea sa-si intretina frumoasa familie pe care si-o intemeiase. Sotia i-a daruit in urma cu un an si 4 luni o fetita, pe care in acest weekend planuiau s-o sarbatoreasca.

"Uitati pozele cu el, pozele mi-au mai ramas acuma, nimic altceva! Si un copil care nu mai are cui sa-i spuna "tata", ca n-o sa-l mai cunoasca din poze!" , spune sotia lui Emilian.

"Vor fi studiate fisele si impreuna cu autopsia se va decide in urma unei anchete ce s-a intamplat si daca se impun sanctiuni", spune dr. Dragos Serb, directorul medical al Spitalului Judetean Arges.

Sambata este asteptat rezultatul autopsiei, care ar trebui sa spuna cauza mortii lui Emilian. Revoltati parintii lui au de gand sa ii dea in judecata pe medici.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO