Niculae Bădălău, amendat după ce a fost jefuit. Unde își ținea arma

Dată publicare: 04-11-2018 17:36
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Senatorul Niculae Bădălău a fost amendat de poliţie cu 5.000 de lei, pentru că nu a respectat legea privind regimul armelor şi muniţiilor.

Sâmbătă, parlamentarul a reclamat că hoţii i-au spart casa în timp ce dormea şi că i-au furat bani, bijuterii şi un pistol.

Arma letală nu era ţinută, aşa cum prevede legea, sub cheie, într-un dulap la care să nu aibă acces alte persoane.

Se pare că arma era într-un sertar neîncuiat de unde hoţii au putut să o ia liniştiţi. Poliţiştii nu au trecut cu vederea acest aspect, aşa că l-au amendat pe senator. Mai mult, legea spune că în aceste condiţii, dreptul de a purta şi folosi o armă i se anulează lui Niculae Bădălău.

Mai mult, dacă arma a fost pierdută sau furată din motive imputabile proprietarului - se aplică şi o interdicţie. Aşa că senatorul Bădălău nu va putea să-şi recapete dreptul de port armă în următorii 5 ani. Vestea că a fost şi amendat după ce hoţii i-au prădat casa nu i-a căzut deloc bine senatorului care nu a dorit să comenteze în nici un fel toată povestea.

Amenda maximă prevăzută de lege pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor este de 10.000 de lei. Cât despre ancheta privind hoţii care i-au spart casa, poliţia a audiat mai multe persoane.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO