Nervi, claxoane, coloane de mașini și accidente pe șoselele din România. Ce le recomandă polițiștii șoferilor
Ziua a început cu nervi și claxoane pentru cei care s-au grăbit să plece din țară ori spre stațiunile montane. Pe Valea Prahovei s-au format iarăși coloane de mașini, iar în orașe s-au produs mai multe accidente, provocate de șoferii grăbiți.
Circulați cu prudență chiar dacă aveți drum liber pentru că drumurile sunt monitorizate cu aproape 300 de aparate radar și elicoptere.
Cel puțin o oră au așteptat românii care au vrut să iasă din țară prin Vama Nădlac. Majoritatea au mers la vecinii maghiari.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Unii au plecat cu rulotele.
Turist: O să stăm două nopți. Parcăm în Budapesta și petreceam în centrul Budapestei.
Reporter: E mai ieftin cu rulota?
Turist: Rulota e cumpărată, e a noastră. E un pic mai ieftin ca la hotel.
În mod paradoxal, turiștii care au plecat spre munte în zori au stat mai mult în coloană decât cei care au pornit la amiază. Vârful de trafic pe Valea Prahovei s-a înregistrat în miezul zilei, când mașinile s-au întins pe kilometri întregi în zona Nistorești, Comarnic și Busteni.
În schimb, spre seară s-a putut circula chiar și cu 70 de kilometri la oră ceea ce, pentru DN1 este o performanță.
Trafic infernal și accidente în Cluj-Napoca
Și la ieșirea din Cluj-Napoca s-a format o coloană interminabilă de mașini. Două accidente s-au produs în mai puțin de o oră pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din oraș. După impact, o mașină a ajuns pe trotuar. Din fericire, niciun pieton nu a fost rănit.
După o jumătate de oră, un alt șofer a pierdut controlul asupra volanului. În mașina se mai aflau soția și doi copii.
Polițiștii le recomandă ferm celor care merg pe Valea Prahovei, rute alternative - Autostrada A1, Autostrada A3 sau ruta București-Târgoviște. Tot ei anunță că vor testa aleatoriu șoferii pentru droguri și alcool.
Până luni inclusiv vom vedea pe șosele peste 1.500 de polițiști de la Rutieră care vor fi ajutați de 285 de aparate radar montate pe principalele șosele din țară. De asemenea, un elicopter va survola șoseaua de centură a capitalei și principalele ieșiri din București. Din aer, polițiștii de la sol vor primi informații despre zonele în care se formează ambuteiaje.
Reporteri: Cristina Dobre, Elektra Ghiza, Emanuela Băluș, Răzvan Dan