Muncitor dus cu elicopterul SMURD la spital, după ce a căzut de pe o casă

Ultima actualizare: 01-03-2020 08:54

Un grav accident de muncă s-a produs în localitatea Lucianca, din județul Dâmbovița.

Un bărbat de 45 de ani s-a ales cu răni grave, după ce s-a dezechilibrat și a căzut în gol de pe o locuință aflată în construcție.

Din primele cercetări, polițiștii au aflat că omul nu ar fi purtat echipament adecvat și, în plus, lucra și fără forme legale.

Rănitul a fost transportat de urgență cu un elicopter SMURD la spitalul Bagdasar Arseni din București.

Muncitorul este din judeţul Vaslui şi lucra împreună cu o echipă la construcţia unei case din localitatea Lucianca din Dâmboviţa. La un moment dat, bărbatul a căzut în gol de pe clădire, iar colegii lui au chemat imediat ajutoare.

Doina Lăpușneanu, vecină: "Când am venit noi erau SMURD-ul, poliţia, elicopterul de la SMURD venit. Presupun că s-a dezechilibrat, a ajuns mai sus să lucreze. Dacă ar fi purtat cască, dacă ar fi purtat acea centură, nu se mai întâmpla, da, probabil".

Vecinii povestesc că i-au văzut pe muncitori în ultima vreme lucrând la casa respectivă, fără să poarte însă echipament de protecţie.

Vasile Andronache, vecin: "A căzut un băiat de acolo, de sus, nu ştiu cum s-a întâmplat, că s-a dezechilibrat.
Reporter: Din câte i-aţi văzut, poarta echipament de protecţie?
Vasile Andronache, vecin: "Nu am văzut că poartă. E foarte periculos, în construcţii, e periculos. E bine să fie echipament corespunzător că se întâmplă, îţi cade ceva în cap".

Grav rănit, bărbatul de 45 de ani a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la o clinică din Capitală. Între timp, poliţiştii au deschis o anchetă şi au aflat că omul lucra fără forme legale aici, pe şantier. Acum şi cei de la inspectoratul teritorial de munca au declanşat cercetările".

Colegii muncitorului rănit au dat declaraţii poliţiştilor. Şi reprezentanţii firmei vor fi nevoiţi să explice de ce omul nu avea carte de muncă, şi nici instructajul pentru protecţia muncii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO