Momentul în care Matteo Politi a fost adus la Poliție. Falsul medic a fost reținut

Ultima actualizare: 06-02-2019 22:44

Matteo Politi, italianul cu 8 clase care s-a dat drept medic în România, a fost adus miercuri seară la Secția 4 de poliție, pentru a fi audiat. El a încercat să fugă din țară, dar a fost prins de polițiștii de frontieră și adus în București.

El a ajuns la poliție în jurul orei 19.00, iar în jurul orei 22.30 a fost reținut pentru 24 de ore. Anchetatorii îl audiază în continuare pe Matteo Politi.

Cătălin Radu Tănase, corespondent Știrile ProTV: „Matteo Politi a fost condamnat deja în Italia la un an și jumătate cu suspendare, însă în România soarta sa s-ar putea să fie mult mai grea. Ar putea fi aduse împotriva sa mai multe capete de acuzare. Pentru înșelăciune, de exemplu, pentru că le-a promis oamenilor că le închiriază un spațiu într-o clinică medicală care nu îi aparținea, judecătorii ar putea să îi dea o pedeapsă maximă de 5 ani de închisoare, iar pentru practicarea ilegală a medicinei – 1 an de închisoare.

Pentru mutilarea pacientelor – dacă acestea depun plângere – vorbim de vătămare corporală gravă, cu forme agravante, aduse de faptul că practica medicina ilegal, ar putea primi un maximum de patru ani. Însă în România, lucrurile sunt în felul următor: nu se contopesc toate pedepsele, să se adune. Se dă pedeapsa cea mai mare – în cazul acesta 5 ani, după care se adună o treime din restul pedepselor, deci o treime dintr-un an și o treime din 4 ani. Deci pedeapsa maximă pe care ar putea să o primească italianul ar putea să sară lejer de 5 ani și jumătate de închisoare, dar asta depinde de câte dovezi vor reuși să strângă judecătorii, să le pună pe masa instanței și cât de aspre vor fi verdictele date de judecători.”

În jurul orei 19.00, Matteo Politi a ajuns la Secția 4 de poliție din Sectorul 1, unde urmează să fie audiat pentru înșelăciune. Jurnaliștii au încercat să îi ceară un punct de vedere, însă acesta a refuzat să răspundă întrebărilor. 

Cătălin Radu Tănase: „Niciun răspuns, pare relaxat. Nu pare speriat, pare relaxat.Intră în Secția 4 de Poliție. Avocatul său nu a apucat să stea de vorbă cu el. Mi-a spus că se așteaptă la un proces greu, e pregătit să îl apere. În urmă cu o oră (n.r – ora 18.00) a venit și interpretul de italiană, pentru ca Matteo Politi să nu poată să se preleveze de dreptul la tăcere sau să spună că nu știe limba română.”

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO