Incendiul de la fabrica din Alba Iulia. 20 de pompieri, premiați pentru eforturile depuse


Ultimul update: Miercuri 06 Februarie 2019 19:13
Data publicarii: Miercuri 06 Februarie 2019 17:55
Categorie: Stiri actuale

Primii 20 de pompieri care au intrat în fabrica de condimente de lângă Alba Iulia, după ce a fost înghiţită în weekend, de flăcări uriaşe au povestit miercuri infernul prin care au trecut ore în şir.

Incendiul a fost unul dintre cele mai violente petrecute în ultimii 20 de ani în judeţul Alba. Pompierii militari au fost premiaţi pentru curajul lor.

Cei 20 de subofiţeri au primit distincții din partea autorităţilor pentru curajul de care au dat dovadă. Militarii au realizat amploarea incendiului încă de la distanţă. O coloană mare de fum şi flăcări de zeci de metri se înălţau spre cer. Atunci a început lupta contracronometru care a durat peste 70 de ore.

Plutonier adjutant Ioan Gavrilă, ISU Alba: „S-a declanşat alarma, ne-am echipat şi ne-am deplasat la locul intervenţiei. Ajunşi la faţa locului, am încercat să ne organizăm pe sectoare de stingere să mai salvăm ce se poate salva. Focul se manifesta generalizat, se propaga încontinuu şi tot ce am făcut a fost să ne facem datoria."

Putonier adjutant Eugen Sofica, ISU Alba: „Teamă şi îngrijoare a fost când au avut loc o serie de explozii în interiorul fabricii şi am ordonat retragerea şi începerea lucrului de la o distanţă de siguranţă. Era pericol, am luat măsuri ca să nu păţească nimeni nimic, inclusiv protejarea fabricii de lângă VCST care era în pericol să se extindă ce avea un depozit foarte aproape."

Plutonier major Dan Ardelean, ISU Alba: „Am încercat să identificăm ce se poate salva şi am decis că trebuie protejate zonele cu substanţe periculoase. Acoperişul a început să se prăbuşească, flăcările au început să iasă nu doar prin acoperiș, ci şi prin laterale, temperatura creştea pe laterale unde eram noi. Exploziile erau tot mai violente şi mai dese. Aproape 11 ani de când sunt pompier, sprijinim comunitatea."

La cinci zile de la izbucnirea incendiului ce a mistuit întreaga fabrică de condimente ce s-a întins pe 10.000 de mp pătraţi, pompierii militari încă mai intervin pentru lichidarea tuturor focarelor.

Prefect: „Oameni care şi-au riscat sănătatea şi viaţa în joc pentru a salva bunurile materiale şi pentru a pune la adăpost viaţă omenească."

În următoarele zile autorităţile vor stabili şi cauzele incendiului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

De trei zile arde mocnit incendiul de la fabrica din Alba Iulia. Pagubele sunt uriașe
Fabrica din Alba-Iulia încă arde. De 48 de ore, pompierii încă intervin pentru stingerea focului
Pagube de zeci de milioane de euro după incendiul dezastruos din Alba Iulia
VIDEO PROTVPLUS.RO