ANIMAȚIE GRAFICĂ. Filmul tragediei încheiate cu electrocutarea a doi tineri. Ce este ”selfita”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 10 Octombrie 2018 18:11
Categorie: Stiri actuale

Moda selfiurilor periculoase a mai făcut două victime. Un tânăr de 22 de ani, care absolvise de curând o facultate din Anglia, a murit după ce s-a electocutat, în timp ce voia să îşi facă o fotografie pe un vagon de marfă.

Prietenul care îl însoţea a suferit arsuri cumplite. Deşi cazurile de acest fel s-au înmulţit, autorităţile nu au găsit până acum o cale să stăvilească acest val de tragedii.

Cei doi tineri au mers în gara din Focşani înainte să răsară soarele. Băiatul de 22 de ani - a ignorat riscurile uriaşe - şi s-a cocoţat pe un tren de marfă, oprit pe una dintre linii. Prietenul lui, cu 2 ani mai mare, l-a urmat.

Pe desupra lor trecea însă o linie de contact - alimentată cu 27 de mii de volţi - iar din acest motiv s-a format un arc electric. Primul a murit pe loc.

Cei care îi cunosc sunt şocaţi. Băiatul care a murit electrocutat a urmat cursuri de actorie pe parcursul liceului pentru ca apoi să studieze la Universitatea de Economie din Londra. Şi prietenul lui a învăţat tot în Marea Britanaie iar acum plănuiau să se întoarcă în regat pentru cursurile de master.

Potrivit Institutului Indian de Ştiinţe Medicale în întreaga lume, numai în ultimii 6 ani au murit 259 de oameni în timp ce îşi făceau poze cu telefonul mobil. În ciuda mediatizării acestor cazuri dramatice, tinerii îşi riscă în continuare vieţile doar ca să se bucure de succes pe Facebook sau pe Instagram.

Elena Stambuli, psiholog: "Nevoia de afecţiune, nevoia de a primi cât mai multe likeuri pe reţelele de socializare expune aceşti tineri la riscuri la care nu se aşteaptă. Acestor tineri le creşte stima de sine în momentul în care aceste fotografii primesc cât mai multe likeuri, cât mai multe comentarii pozitive. Mai nou se vehiculează faptul că ar fi vorba despre selfita boala autoportretelor."

Profesorii de fizică spun că selfiurile pe vagoalele de tren - sub liinile de contact - sunt printre cele mai periculoase. Tinerii cred că nu li se poate întâmpla nimic dacă nu ating cablurile de la reţea - dar în realitate lucrurile nu stau deloc aşa.

Ioan Damian, profesor: "Între conductor şi corpul omului respectiv, care conduce înspre pământ, prin vagonul de cale ferată, de exemplu, între acestea există o tensiune înaltă şi aerul din jur conţine în mod natural purtători de sarcină electrică care sunt acceleraţi intens din cauza diferenţelor de tensiune. Curentul creşte foarte mult, în avalanşă, şi se obţine acest arc electric. Nu trebuie să atingi firul să te eloctrocutezi."

Specialiştii spun inclusiv că pozele - făcute în locuri periculoase, interzise sau puţin securizate - ar trebui considerate o problemă de sănătate publică. În Rusia, de pildă Guvernul îi avertizează pe adolescenţi că este periculos să îşi facă fotografii pe trenuri.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Au studiat în Marea Britanie. Cine sunt tinerii care s-au electrocutat pentru like-uri pe Facebook
VIDEO PROTVPLUS.RO