Moartea profesorului italian care a dus la suspendarea AstraZeneca în Europa nu are legătură cu vaccinul

Dată publicare: 17-03-2021 09:54
Dată actualizare: 17-03-2021 21:34


astrazeneca

Moartea profesorului din Piemonte vaccinat cu AstraZeneca nu are nicio legătură cu serul care i-a fost administrat, a relevat autopsia acestuia. Lotul ABV5811 din care făcea parte doza respectivă a fost folosit și în România.

Autopsia efectuată asupra profesorului de 57 de ani din Piemont decedat duminică la o zi după ce a fost vaccinat cu AstraZeneca nu a detectat nicio urmă de tromboză și nici alte indicii care să lege moartea bărbatului de administrarea serului, scrie Reppublica.

Nu mai puțin de 15 țări, printre care Germania, Franța și Italia au suspendat ca măsură de precauție administrarea vaccinului AstraZeneca în urma acestui deces.

Conform autopsiei efectuate în dosarul instrumentat de procurorii italieni, inima și celelelalte organe ale bărbatului se aflau într-o stare de aparentă sănătate, dar răspunsuri suplimentare vor fi furnizate după examinările histologice, ale căror rezultate vor ajunge în următoarele zile, mai arată sursa citată.

Pe scurt, profesorul era de fapt sănătos, așa cum le spusese medicilor care l-au intervievat înainte de a-l vaccina. Cea mai probabilă ipoteză pe care medicii legisti o susțin în urma autopsiei este că a fost o moarte cardiacă subită.

 

Lotul ABV 5811 a fost folosit și în România

 

Lumea l-a descris pe bărbatul decedat ca fiind în plină forță, niciodată bolnav. Toată familia sa- soția, fiica, dar și părinții, în vârstă de peste 80 de ani, au fost vaccinați tot cu AstraZeneca și nu au avut nicio problemă.

Moartea bărbatului la 14 ore după vaccinarea cu AstraZeneca a dus la suspendarea de la utilizare a lotului ABV5811 în regiunea Piemont și apoi în întreaga Italie.

În România, lotul ABV 5811 a ajuns pe 17 februarie. Din 163.000 de doze au fost folosite 61.000 până acum, deci tot atâția români au fost imunizați cu prima doză. Nu au primit-o și pe a doua, pentru că rapelul la AstraZeneca se face abia după opt săptămâni.

15 state  și-au suspendat vaccinările cu AstraZeneca după moartea profesorului italian, iar Agenția Europeană a Medicamentului urmează să emită joi o poziție oficială cu privire la această situație.  

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO