Mister in jurul mortii lui Prince. Cand ar putea fi facute publice cauzele decesului

×
Codul embed a fost copiat

Moartea lui Prince a provocat un val de emotie in intreaga lume. De la milioanele de fani la vedete de la Hollywood, toti deplang disparitia artistului. Inclusiv presedintele Barrack Obama a transmis un mesaj.

La 2 zile de la anuntul mortii lui Prince, la 57 de ani, cauzele decesului raman necunoscute, fiindca politia nu a gasit semne de sinucidere si nici de traumatisme, relateaza sambata AFP, potrivit Agerpres

"Nu avem niciun motiv sa credem la ora actuala ca este vorba de sinucidere, restul va fi lamurit in cadrul anchetei", a declarat Jim Olson, seriful comitatului Carver, intrebat despre eventualitatea unei crime la o conferinta de presa sustinuta vineri. El a adaugat ca nu exista "niciun semn de traumatism".

In jurul mortii legendarului cantaret pop au aparut zvonuri despre un posibil abuz de medicamente opiacee, insa purtatorul de cuvant al biroului medicului legist, Martha Weaver, a afirmat ca "in acest stadiu nu exista nicio informatie" despre o eventuala supradoza.

Citește și
Prince si Mayte Garcia
"S-a dus langa fiul nostru". Drama care l-a marcat pe Prince: fosta sotie dezvaluie cum era viata alaturi de excentricul star
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Corpul cantaretului a fost predat apropiatilor dupa o autopsie de circa patru ore ale carei rezultate urmeaza sa fie facute publice peste cateva zile sau saptamani, a adaugat Weaver. Vor fi luate in considerare toate datele despre "trecutul medical si social" al lui Prince Rogers Nelson, au asigurat serviciile de medicina legala.

Jurnalistii americani sustin ca Prince lua un analgezic puternic pentru durerile de sold, de unde si speculatiile legate de o posibila supradoza cu acest medicament. Totusi, antidotul util in cazul unei supradoze cu acest medicament nu a fost folosit de paramedicii chemati la locuinta artistului.

Prince a fost vazut ultima oara in public miercuri seara, in fata unei farmacii din Minneapolis. Si-a petrecut noaptea singur in resedinta lui de 10 milioane de dolari din Minneapolis si a fost gasit dimineata de angajatii ingrijorati ca ratase o sedinta de homeopatie.

Sambata, Prince a organizat o petrecere la care a invitat 200 de persoane. Le-a spus celor prezenti sa mai astepte cateva zile inainte sa inalte rugaciuni pentru el.

Jeremiah Freed, prietenul lui Prince: "Parea tulburat. Si-a dorit insa foarte mult sa apara in fata noastra. Sa ne arate ca este in regula."

Deborah Gran, invitata la petrecerea lui Prince: "A stat pe scena in jur de zece minute. Arata fragil. Nu a cantat sau altceva."

Tot sambata, a fost filmat plimbandu-se singur cu bicicleta pe strazile din Minneapolis. A doua zi, declara pe o retea de socializare ca se simte "reintinerit".

Monumente simbol din toata lumea, dar si cascada Niagara, au fost scaldate in purpuriu, in memoria celui care a oferit lumii uriasul hit "Purple Rain", iar fanii l-au comemorat pe Prince prin cantec si dans in uriase petreceri de strada.

Politia a fost anuntata joi dimineata de angajatii lui Prince, care nu reuseau sa il contacteze. Ulterior l-au gasit fara cunostinta intr-un lift. Seriful a precizat ca muzicianul a fost depus la Paisley Park, imens complex in care Prince avea si studioul de inregistrari. Admiratorii au venit in numar mare la proprietatea situata aproape de orasul natal al cantaretului, Minneapolis (nordul Statelor Unite), sa depuna flori, mesaje si lumanari.

Potrivit site-ului TMZ, care a anuntat primul moartea lui Prince, solistul ar fi luat cu sase zile inainte sa moara o supradoza dintr-un medicament impotriva durerilor foarte puternic, Percocet, pe baza de oxicodona (un opiaceu). Avionul privat al artistului a aterizat de urgenta in 15 aprilie la Moline (Illinois), la cateva ore dupa un concert. Tratat mai intai pe pista aeroportului, el ar fi fost apoi internat pentru scurt timp la spital, de unde a plecat in pofida recomandarilor medicale.

Omagiile nu au incetat sa curga vineri, presedintele Obama, aflat in vizita oficiala la Londra, reafirmandu-si tristetea la disparitia "marelui interpret". Seful Administratiei americane, care l-a invitat pe Prince sa cante la Casa Alba, a marturisit ca a ascultat doua piese ale lui, "Delirious" si "Purple Rain", inaintea intilnirii cu premierul David Cameron.

Fotografii ale cantaretului au aparut in presa din lumea intreaga, insotite de texte ca "Domnia purpurie se termina" (The Sun) sau "Artist revolutionar" (The Washington Post). Chiar Osservatore Romano, cotidianul Vaticanului, a publicat un articol despre lupta lui Prince impotriva potentatilor din lumea muzicala.

Retelele AMC si Carmike Cinemas au anuntat vineri seara ca vor organiza proiectii cu "Purple Rain" de sambata pana joia viitoare in peste 150 de sali de cinema din Statele Unite. Numeroase cinematografe independente din toata tara vor face acelasi lucru, incheie AFP.

Intre timp, cauza decesului ramane invaluita in mister. Autopsia a fost incheiata, dar rezultatele vor fi gata abia peste cateva saptamani.

Ploaia purpurie din versurile melodiei lui Prince a vibrat vineri seara in luminile ce au imbracat cladiri simbol din Statele Unite, dar si Turnul Eiffel din Paris. Iar NASA a postat pe pagina sa o fotografie cu o "nebuloasa violet". Disparitia artistului a emotionat o lume intreaga si, in doar cateva ore de la tragicul anunt, pe reteaua Twitter au aparut peste 8 milioane de mesaje din partea fanilor.

De la Barack Obama, la Madonna si la Mick Jagger, si personalitatile au deplans moartea legendarului artist.

Era un "geniu instrumentalist si un cantaret electrizant", a spus Barrack Obama despre Prince, pe care l-a invitat anul trecut sa cante la Casa Alba. Iar Madonna l-a numit "un adevarat vizionar".

Justin Timberlake a postat pe pagina sa de Instagram un mesaj in care scrie ca "se spune ca e mai bine sa nu iti intalnesti idolii, pentru ca te vor dezamagi", dar - adauga el - a petrecut cele mai amuzante si productive momente in compania cantaretului.

Prince a fost pentru multi un idol. In 2004, Beyonce era coplesita de emotii dupa ce cantase alaturi de artist la Gala Premiilor Grammy.

Beyonce: "Ma intrebam: a fost real? Chiar am fost pe aceeasi scena cu Prince? Vorbesti serios? Este o nebunie! Inca nu-mi vine sa cred..."

Fanii s-au strans cu sutele sa ii aduca un ultim omagiu. Au aprins lumanari si au dansat pe muzica lui.

Intre timp, raman fara raspuns multe intrebari legate de moartea sa. Prince a fost gasit fara suflare in liftul studioului sau de inregistrari din Paisley Park, nu departe de Minneapolis.

"Atentie! Avem nevoie de un paramedic in Paisley! O persoana este la pamant, fara suflare!"

Cu 15 ore inainte de a fi gasit, se pare ca Prince ar fi mers la farmacie, si parea slabit si agitat.

La scurt timp dupa anuntul decesului sau, au aparut o multime de supozitii privind cauza mortii. Unii au vorbit despre sinucidere, altii despre droguri.

Jim Olson, agent de politie: "Nu au fost prezente urme de violenta pe corpul sau. Trupul sau a fost transportat la spital pentru autopsie, care a avut loc astazi (n.r. vineri). Rezultatele vor dura cateva saptamani."

Vinerea trecuta, avionul lui Prince a aterizat de urgenta in Illinois, dupa ce cantaretului i s-a facut rau in timpul zborului. Oficial, la spital, a fost diagnosticat cu "gripa severa", dar presa scrie ca ar fi fost tratat pentru o supradoza cu opiacee.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Gafa pe care a facut-o Justin Bieber: ce a postat cantaretul pe internet, dupa moartea lui Prince. Fanii s-au infuriat
Gafa pe care a facut-o Justin Bieber: ce a postat cantaretul pe internet, dupa moartea lui Prince. Fanii s-au infuriat

La o zi dupa ce a fost anuntata moartea subita a lui Prince, vedetele din intreaga lume au transmis mesaje emotionante si au adus un omagiu. Insa Justin Bieber a facut o gafa cu care i-a infuriat pe fani.

"S-a dus langa fiul nostru". Drama care l-a marcat pe Prince: fosta sotie dezvaluie cum era viata alaturi de excentricul star

Moartea cantaretului Prince a zguduit o lume intreaga. Atat fanii, cat si apropiatii acestuia au avut un soc, dupa ce joi, starul a fost gasit mort in studioul sau din resedinta sa.

Prince ar fi fost tratat pentru o supradoza de droguri cu 6 zile inainte sa moara
Prince ar fi fost tratat pentru o supradoza de droguri cu 6 zile inainte sa moara

Prince ar fi fost tratat pentru o supradoza de opiacee cu sase zile inainte de moartea sa, afirma site-ul TMZ, specializat in informatii despre celebritati.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.