Miting pentru susținerea procurorului general al României. Lazăr: ”Ne simțim onorați”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 07 Septembrie 2018 11:00
Categorie: Stiri actuale
miting pentru Augustin Lazar

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat că se simte onorat de faptul că pe rețelele de socializare a fost anunțat un miting de susținere pentru el, în condițiile în care ministrul Tudorel Toader îi evaluează activitatea.

Lazăr a fost întrebat vineri dimineață de jurnaliști cum comentează faptul că pe Facebook a fost anunțată o acțiune de susținere pentru procurorul general al României.

”Eu vă pot spune doar atât. Procurorul general reprezintă Ministerul Public. Ministerul Public este instituția care apără ordinea de drept în România. Ordinea de drept românească este cu tradiție (...). Dacă veți avea curiozitatea să vă uitați pe site-ul Ministerului Public și pe Facebook-ul Ministerului Public veți vedea că ordinea noastră de drept europeană merită să fie apărată. Și aceasta este chiar misiunea Ministerului Public. Ne simțim onorați. Vă mulțumesc mult.” - a răspuns Augustin Lazăr.

Un eveniment organizat pe Facebook anunță faptul că vineri, 7 septembrie, în Piața Victoriei de la ora 18.00, va avea loc acțiunea intitulată ”Susțin Augustin Lazăr - Miting Paşnic”.

Organizatorii mai precizează faptul că acest miting ar fi fost declarat și înregistrat la Primăria Municipiului București.

Mesajul integral al organizatorilor mitingului:

”Upate 4.09.2018 - mitingul a fost declarat și înregistrat la Primăria Municipiului București

Îmi doresc că instituțiile Statului să-și facă treaba așa cum ar fi normal: să lucreze în interesul cetățenilor onești, și nu al infractorilor.

Educația, sănătatea și justiția consider că sunt pilonii de baza ai unei societăți. Dacă de sănătate și educație mai putem beneficia și în mediul privat, justiția o poate asigura doar Statul.

De aceea avem nevoie de o justiție independentă, de magistrați profesioniști, curajoși și cu coloana vertebrală.

"Adevărul este valoarea cea mai de preț. Adevărul nu trebuie să supere pe nimeni. Adevărul este riguros, este concret, este neinterpretabil. Adevărul este unul singur !" - A.L.

Voi merge în Piața Victoriei din București, într-un gest de susținere pentru Procurorul General al României, dl. Augustin Lazăr, pentru mine un model de profesionalism, onestitate, curaj, verticalitate.

Vino și tu dacă simți la fel” 

În urmă cu o săptămână, aproape 200 de procurori şi judecători au transmis o scrisoare deschisă ministrului Justiţiei Tudorel Toader prin care şi-au exprimat îngrijorarea faţă de declaraţiile sale referitoare la activitatea Ministerului Public.

Ei au spus că afirmaţiile ministrului Tudorel Toader pot aduce prejudicii societăţii în plan intern, dar şi la nivel internaţional.

Magistraţii şi-au exprimat şi susţinerea faţă de procurorul general Augustin Lazăr, în contextul declanşării procedurii de evaluare a sa.

Reacţia lor a venit după ce ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat că decizia de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr nu a venit din senin, ci a observat, de-a lungul timpului, că Ministerul Public s-a îndepărtat ”de la rolul constituţional pe care îl are, de la rolul de garantare a drepturilor cetăţenilor”.

Și secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a reacţionat, după declaraţiile ministrului Justiţiei Tudorel Toader, care a spus că Ministerul Public s-a îndepărtat de la rolul său constituţional de garantare a drepturilor cetăţenilor, apreciind că astfel de afirmaţii sunt grave pentru justiţie şi pun la îndoială credibilitatea instituţiei.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO