Misiune grea pentru salvatori, din cauza gerului. Doua gravide au avut nevoie de ajutor, iar un tanar s-a ratacit prin viscol

Ultima actualizare: 15-01-2017 07:08

Dupa atata ninsoare, blocurile de zapada formate in multe localitati ingreuneaza interventiile salvatorilor chemati sa ajute pacientii izolati.

Numai cu utilaje cu senile au putut ajunge medicii la gravidele care s-au speriat ca vor naste printre nameti, dar si la copiii care aveau nevoie de spitalizare.

Mobilizare de forte a fost miercuri seara si in judetul Galati, unde pompierii si jandarmii au cautat prin bezna un tanar de 21 de ani care se ratacise din cauza viscolului.

Tanarul din judetul Galati a plecat de acasa cu caruta intr-un sat vecin, la un prieten. La un moment dat a sunat o ruda si a anuntat-o ca s-a ratacit. Apoi nu a mai raspuns la telefon. Localnicii au alertat pompierii si jandarmii si au plecat in cautarea lui.

Dupa cateva ore, tanarul dat disparut a fost gasit la o stana unde se adapostise. Nu a mai putut inainta prin zapada si a abandonat caruta. S-a dezorietat apoi din cauza viscolului.

Ionut Lupu, tanarul cautat: "Am avut telefon, dar n-am avut baterie.
Reporter: Dar cam cati kilometri ai mers?
Ionut Lupu: Cam vreo douazeci, daca nu si mai mult."

O gravida de 19 ani din judetul Iasi a cerut speriata ajutor cand a simtit ca-i vine sorocul. Militarii insotiti de un medic au razbit prin troiene pana la ea cu o autospeciala ISU si un utilaj cu senile.

Si in localitatea Albesti, judetul Constanta, o femeie de 36 de ani a cerut ajutorul medicilor de teama sa nu nasca in casa ei, blocata intre nameti. Un utilaj cu senile a reusit sa ajunga la ea si sa o preia.

Un alt utilaj cu senile a preluat doua fetite, una de un an, cealalta de 12 ani, care aveau de urgenta nevoie de asistenta medicala.

Nametii au stat si in calea soferilor care incercau aseara sa circule intre satele Corbu si Vadu. Aceasta femeie povesteste intr-un filmulet peripetiile prin care trece.

Femeie: "Inca suntem in camp si este ora 10. nu vine sa ne vada nimeni, murim aici. Nu este nici o freza de la primarie, este o vola privata. pornesc masinile. acum reusim s-o scoatem pe a mea si mai avem inca una care este stricata in fata."

In fata coloanei de masini, un utilaj de deszapezire s-a straduit sa deschida drumul acoperit de nameti inghetati de peste 2 metri.

Dupa trei ore, masinile au inaintat abia 3 kilometri si s-au blocat din nou.

La ora doua noaptea, drumarii si-au dat seama ca nu mai pot inainta. Au chemat in ajutor utilajele cu senile si i-au preluat pe soferi, care si-au abandonat masinile acolo. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO