Generalul Florian Coldea, suspendat din functie dupa dezvaluirile lui Sebastian Ghita. Numarul 2 din SRI va fi si cercetat

Ultimul update: Duminica 15 Ianuarie 2017 07:08
Data publicarii: Joi 12 Ianuarie 2017 18:14
Categorie: Actualitate

Florian Coldea a fost suspendat de directorul SRI, Eduard Hellvig, dupa dezvaluirile facute de Sebastian Ghita in ultimele zile.

Actiunea vine, ca urmare a informatiilor aparute in spatiul public despre prietenia dintre Coldea si fostul deputat Sebastian Ghita si presupusa influenta a lui Coldea asupra Justitiei.

Pe langa informatiile despre presupuse intalniri private si petreceri, fostul deputat Ghita a sustinut ca generalul Coldea ar fi fost cel care l-ar amenintat pe Victor Ponta cu arestarea daca porneste constructia autostrazii Comarnic - Brasov, in loc de Pitesti-Sibiu. De asemenea, acesta a declarat ca prim adjunctul sri l-ar santaja pe presedintele Romaniei cu presupuse dosare de coruptie, Coldea fiind cel care ar influenta anchetele penale pe care DNA le-a pornit in ultimii ani. Toate aceste afirmatii fac deja obiectul unei anchete penale deschise de Parchetul General.

Florian Coldea este printre cei mai longevivi sefi de servicii secrete din romania. El a fost numit prim-adjunct in 2005. Pana atunci, a participat, conform biografiei publicate pe pagina SRI, la misiuni, actiuni si operatiuni complexe derulate in special pe profil antiterorist, in cooperare cu parteneri straini.

"In urma informatiilor aparute in spatiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea si care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor incalcari ale legii sau deontologiei profesionale. In acest sens, pana la finalizarea verificarilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispozitia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atributiile functiei de prim-adjunct al Serviciului Roman de Informatii vor fi preluate de catre Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstantele prezentate public precum si documentele puse la dispozitie de general-locotenent Florian Coldea.

CITESTE SI: Inca un scandal cu Sebastian Ghita. El sustine ca generalul Coldea l-a santajat pe Ponta pentru numirea lui Kovesi la DNA

Precizam ca SRI a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricaror indicii cu privire la incalcari ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii si proceduri validate in timp. Structuri interne specializate si subordonate directorului institutiei intreprind, ori de cate ori situatia o impune, masuri complexe de verificare a informatiilor cu privire la posibile incalcari ale legii ori a ordinelor si regulamentelor militare si ulterior adopta masurile adecvate.

Institutia noastra apreciaza ca deosebit de important principiul legalitatii, care guverneaza intreaga activitate a Serviciului, ca fiind o garantie a respectarii drepturilor omului si a reputatiei cadrelor institutiei. Ne reafirmam determinarea de a mentine standardele de profesionalism pe care sunt construite aliantele din care SRI face parte alaturi de servicii partenere din state cu traditie si democratii consolidate.

Reiteram faptul ca Serviciul Roman de Informatii isi indeplineste misiunile cu buna credinta, in interesul securitatii nationale si a cetatenilor romani.", se arata in comunicatul SRI.

Inca un scandal cu Sebastian Ghita. El sustine ca generalul Coldea l-a santajat pe Ponta pentru numirea lui Kovesi la DNA
Inca un scandal cu Sebastian Ghita. El sustine ca generalul Coldea l-a santajat pe Ponta pentru numirea lui Kovesi la DNA
VIDEO PROTVPLUS.RO
Porc santinela
Testul împotriva pestei-porcine: porcii-santinelă trebuie să supraviețuiască 45 de zile
Seism 2018, ziua a 4-a. Cel mai greu test pentru echipele de intervenție
Fenomen neașteptat în Ploiești. Ce au observat trecătorii pe Bulevardul Castanilor
Bărbat prins cu o căruţă cu 5.000 de pachete de ţigări. Explicaţia bizară pe care a dat-o
Şofer român, oprit pentru că avea permis de conducere dintr-o ţară africană. Ce ascundea
Trei elevi din Isaccea, la spital după ce au fumat o ţigară. Ce era în ea
carduri de credit
Un român a găsit 2 carduri pe jos și a mers să scoată banii de pe ele. Ce a pățit
Raluca Țintoiu, care a avertizat românii privind naționalizarea Pilonului II, a câștigat procesul cu ASF
Lovitură pentru românii care vor să acceseze ”Rabla”. Schimbările anunțate de autorități
Decizie finală amânată în cazul lui Dumitru Dragomir, condamnat inițial la 7 ani
47 de migranți care voiau să iasă ilegal din România, prinși de polițiștii de frontieră
Daea anunță că a autorizat plata despăgubirilor pentru fermierii loviți de pestă. Când vor intra banii