Mircea Dinescu, audiat in Dosarul Revolutiei. "Daca nu iesea Iliescu la televizor, poate depuneati o floare pe mormantul meu"

Ultima actualizare: 05-03-2017 06:59

Mircea Dinescu a fost audiat joi ca martor in dosarul Revolutiei si le-a vorbit procurorilor militari despre evenimentele de dupa 22 decembrie 1989.

Poetul si disidentul care a anuntat la Revolutie: "Am invins, dictatorul a fugit", a vorbit acum despre Ion Iliescu si despre manipularea si diversiunea din studiourile Televiziunii Romane. "Povesti de spus la gura sobei, nu intr-o ancheta", apreciaza Dinescu, nemultumit ca cercetarea penala nu a fost finalizata mult mai devreme.

Pe 22 decembrie 1989, Mircea Dinescu era plasat in arest la domiciliu si pazit de securitate, dupa ce in martie fusese concediat de la Romania Literara, pentru ca il criticase dur pe Nicolae Ceausescu in Liberation. Dupa pranz a ajuns in studiourile Televiziunii Romane, alaturi de Ion Caramitru.

Momentele acelea sunt acum cercetate de procurorii militari, in dosarul in care se vorbeste despre infractiuni contra umanitatii.

Declaratia lui Mircea Dinescu se poate dovedi una extrem de importanta, cata vreme procurorii vorbesc despre manipularea din studiourile Televiziunii Romane. Asa au aparut si victimele.

Intr-o declaratie de patru ore, filmata de anchetatori, Mircea Dinescu a vorbit si despre Ion iliescu. Deloc critic.

Mircea Dinescu a marturisit si ca traieste datorita lui Ion iliescu, iar ancheta procurorilor militari, altfel binevenita, apare mult prea tarziu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO