Ministrul Transporturilor Anca Boagiu a fost audiata la DNA

Ultima actualizare: 20-10-2012 21:48
Anca Boagiu

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a fost audiata joi seara la Directia Nationala Anticoruptie, in calitate de martor. Audierea a avut legatura cu dosarul privind tranzactiile ilegale din Portul Constanta.

In acest dosar sunt cercetati senatorul PDL Mircea Banias si fostul secretar general al MAI Laurentiu Mironescu.

Avocatul Ion Panaitescu a declarat, la iesirea de la DNA, ca Anca Boagiu a fost audiata in calitate de martor, iar marturia ei a fost "de o importanta covarsitoare pentru economia cauzei".

"S-a vorbit despre valurile Dunarii, despre Marea Neagra. A fost chemata pentru a se vorbi despre valurile Dunarii, despre valurile Marii Negre", a spus Panaitescu. El a precizat ca audierea ministrului Transporturilor este un spectacol pus in scena de procurorii anticoruptie.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Anca Boagiu a dat o declaratie succinta in fata procurorului Gheorghe Bocsan, cel care instrumenteaza cauza privind ilegalitatile din Portul Constanta. Potrivit surselor citate, pe parcursul audierii, ministrul Anca Boagiu a fost intrebata daca ii cunoaste personal pe mai multi inculpati din dosar, printre care Mircea Banias, Laurentiu Mironescu sau Aurelian Pilca.

Anca Boagiu le-a spus anchetatorilor ca, personal, nu ii cunoaste decat pe Mircea Banias si pe Laurentiu Mironescu, ca urmare a relatiilor de partid.

In urma cu o saptamana a fost audiat la DNA, in calitate de martor, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, el precizand ca a fost citat dupa ce avocatii fostului secretar general al MAI, Laurentiu Mironescu au solicitat audierea sa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO