Ministrul Sportului: Liga I se va relua la 13-14 iunie dacă evoluţia va fi pozitivă

Ultima actualizare: 26-05-2020 21:22
Stroe: Nu cred că avem motive de îngrijorare pentru organizarea EURO2020 la fotbal sau a CM de handbal U20

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat, marţi, că va exista o redeschidere mult mai amplă a sportului după 1 iunie.

 

"Lucrăm la foarte multe protocoale, foarte multe planuri pe care le avem pentru redeschiderea acestor competiţii. Va fi o redeschidere mult mai amplă a sportului după 1 iunie. Întreaga societate manifestă un apetit crescând pentru sport de ceva vreme, după două luni de pauză. Vom prezenta toate aceste măsuri la începutul lunii iunie. Gândim un plan pentru fotbal, pentru că există o masivă aşteptare publică pentru reluarea Ligii I. Gândim un plan pentru celelalte competiţii, pentru că vor fi sporturi cu caracter individual care îşi doresc a relua competiţiile", a declarat Stroe, la Digi24.

Liga I se va relua probabil la 13-14 iunie, a precizat Stroe, dacă evoluţia pandemiei de coronavirus va fi în descreştere.
"Putem estima că în acel week-end 13-14 iunie, dacă evoluţia va fi una pozitivă, vom avea Liga I profesionistă de fotbal repornită. În jurul datei de 1-2 iunie, probabil pe 2, vom organiza o conferinţă de presă în care vom prezenta public toate aceste reguli care vor redescrie repornirea Ligii I de fotbal. Joi, la Institutul Naţional de Sănătate Publică, vom avea o discuţie mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF şi FRF ni le-au avansat deja. Sunt propuneri evaluate de noi deja de o sptămână. Am lucra împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică la ele şi vom avea în continuare discuţii cu organizatorii de competiţii, astfel încât să le avansăm public", a afirmat ministrul.

LPF a anunţat, marţi, că a comunicat cluburilor Protocolul de operare în antrenamentele colective şi de reluare a jocurilor oficiale în condiţii speciale.

"Liga Profesionistă de Fotbal şi-a continuat acţiunile în vederea reluării sezonului competiţional al Campionatul Naţional Casa Liga 1 şi a comunicat, astăzi, celor 14 cluburi membre <Protocolul de operare în antrenamentele colective şi de reluare a jocurilor oficiale în condiţii speciale>. De asemenea, LPF a comunicat Federaţiei Române de Fotbal, precum şi Sindicatului Fotbaliştilor (AFAN), acelaşi document. Tot astăzi, Liga Profesionistă de Fotbal a transmis către Federaţia Română de Fotbal şi către Comitetul Executiv al FRF toate informaţiile necesare privind reluarea campionatului, împreună cu programul de desfăşurare a etapelor rămase de disputat din sezonul 2019-2020 în play-off şi play-out. Totodată, LPF a comunicat şi Ministerului Tineretului şi Sportului acelaşi protocol menţionat mai sus", se arată într-un comunicat.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO