Ministrul Sportului: Liga I se va relua la 13-14 iunie dacă evoluţia va fi pozitivă

Stroe: Nu cred că avem motive de îngrijorare pentru organizarea EURO2020 la fotbal sau a CM de handbal U20

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat, marţi, că va exista o redeschidere mult mai amplă a sportului după 1 iunie.

 

"Lucrăm la foarte multe protocoale, foarte multe planuri pe care le avem pentru redeschiderea acestor competiţii. Va fi o redeschidere mult mai amplă a sportului după 1 iunie. Întreaga societate manifestă un apetit crescând pentru sport de ceva vreme, după două luni de pauză. Vom prezenta toate aceste măsuri la începutul lunii iunie. Gândim un plan pentru fotbal, pentru că există o masivă aşteptare publică pentru reluarea Ligii I. Gândim un plan pentru celelalte competiţii, pentru că vor fi sporturi cu caracter individual care îşi doresc a relua competiţiile", a declarat Stroe, la Digi24.

Liga I se va relua probabil la 13-14 iunie, a precizat Stroe, dacă evoluţia pandemiei de coronavirus va fi în descreştere.
"Putem estima că în acel week-end 13-14 iunie, dacă evoluţia va fi una pozitivă, vom avea Liga I profesionistă de fotbal repornită. În jurul datei de 1-2 iunie, probabil pe 2, vom organiza o conferinţă de presă în care vom prezenta public toate aceste reguli care vor redescrie repornirea Ligii I de fotbal. Joi, la Institutul Naţional de Sănătate Publică, vom avea o discuţie mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF şi FRF ni le-au avansat deja. Sunt propuneri evaluate de noi deja de o sptămână. Am lucra împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică la ele şi vom avea în continuare discuţii cu organizatorii de competiţii, astfel încât să le avansăm public", a afirmat ministrul.

LPF a anunţat, marţi, că a comunicat cluburilor Protocolul de operare în antrenamentele colective şi de reluare a jocurilor oficiale în condiţii speciale.

Citește și
coronavirus
Cum afectează coronavirusul vederea

"Liga Profesionistă de Fotbal şi-a continuat acţiunile în vederea reluării sezonului competiţional al Campionatul Naţional Casa Liga 1 şi a comunicat, astăzi, celor 14 cluburi membre <Protocolul de operare în antrenamentele colective şi de reluare a jocurilor oficiale în condiţii speciale>. De asemenea, LPF a comunicat Federaţiei Române de Fotbal, precum şi Sindicatului Fotbaliştilor (AFAN), acelaşi document. Tot astăzi, Liga Profesionistă de Fotbal a transmis către Federaţia Română de Fotbal şi către Comitetul Executiv al FRF toate informaţiile necesare privind reluarea campionatului, împreună cu programul de desfăşurare a etapelor rămase de disputat din sezonul 2019-2020 în play-off şi play-out. Totodată, LPF a comunicat şi Ministerului Tineretului şi Sportului acelaşi protocol menţionat mai sus", se arată într-un comunicat.

 

Citește și...
Coronavirus România, 26 mai. Bilanțul de marți aduce vești bune pentru români
Coronavirus România, 26 mai. Bilanțul de marți aduce vești bune pentru români

Coronavirus România, 26 mai. În România s-au înregistrat 18.429 de cazuri confirmate cu noul coronavirus și 1216 de decese, în timp ce numărul celor care s-au vindecat s-a ridicat la 11.874, ceea ce reprezintă un procent de 64%.

Cum afectează coronavirusul vederea
Cum afectează coronavirusul vederea

Dominic Cummings, consilierul principal al premierului britanic Boris Johnson se află în mijlocul unei furtuni politice.

Tenorul Andreea Bocelli și familia sa, infectați cu coronavirus:
Tenorul Andreea Bocelli și familia sa, infectați cu coronavirus: "O tragedie"

Celebrul tenor italian Andrea Bocelli a mărturisit că a fost diagnosticat cu coronavirus și că a avut sentimentul că "trăieşte un coşmar".

Recomandări
LIVE UPDATE. Zi importantă pentru aderarea României la Schengen. Ministrul Lucian Bode: ”Un singur lucru: respect”
LIVE UPDATE. Zi importantă pentru aderarea României la Schengen. Ministrul Lucian Bode: ”Un singur lucru: respect”

Miniştrii de interne din Uniunea Europeană se reunesc, astăzi, la Bruxelles, în cadrul Consiliului pentru Afaceri Interne (JAI). Primul punct pe ordinea de zi va fi Spaţiul Schengen şi extinderea sa către România, Bulgaria şi Croaţia.

Colectiv: Instanţa supremă admite în principiu recursul în casaţie intodus de Piedone. Procesul începe în februarie
Colectiv: Instanţa supremă admite în principiu recursul în casaţie intodus de Piedone. Procesul începe în februarie

Fostul primar Cristian Popescu-Piedone a introdus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cale extraordinară de atac împotriva condamnării de patru ani închisoare primită în dosarul Colectiv, cererea sa urmând a fi dezbătută în luna februarie 2023.

Când aflăm cine sunt cei 12 Faimoși de la Survivor 2023
Când aflăm cine sunt cei 12 Faimoși de la Survivor 2023

Când aflăm cine sunt cei 12 Faimoși de la Survivor 2023: Marea Dezvăluire, în exclusivitate pe VOYO