Ministrul Sănătății: ”Avem o creștere a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere”

Ultima actualizare: 19-08-2020 10:21
Focare de coronavirus la spitalul Judeţean și la spitalul de copii. Aproape 200 de cadre medicale, confirmate cu Covid-19
Pro TV

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că în ultima perioadă se observă o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate cu noul coronavirus, precum şi o creştere a numărului de cazuri grave la ”persoane relativ tinere”.

”După cum ați putut vedea în ultima perioadă, avem o scădere a mediei de vârstă a cazurilor infectate, după cum avem și o creștere a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere. Respectarea unor reguli, adaptarea de către noi a spitalelor, pentru a primi pacienții infecați Covid în diferite stadii de evoluție ale bolii, dar primordial rămâne respectarea acelor reguli cu scăderea transmiterii și inclusiv scăderea numărului de pacienți noi de la o zi la alta.” -  a spus ministrul, aflat într-o vizită la şantierul unui spital privat din Bucureşti.

Potrivit ministrului, România se află ”în a doua fază sau a doua cocoaşă” a primului val pandemic COVID-19.

”Suntem în cea de a a doua fază sau a doua cocoașă a primului val pandemic. După cum ați putut vedea în ultima săptămână, se încearcă o stabilizare a numărului de cazuri, având acel platou în fierăstrău. După cum am menționat, nu ține dor de noi, ca și sistem medical, iar această pandemie nu se tranșează în spital. Această pandemie se tranșează în pre spital.” - a mai declarat Nelu Tătaru.

Până marți, 18 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 72.208 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

33.135 pacienți au fost declarați vindecați și 8.316 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.014 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 715 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

45 de persoane au murit în ultimele 24 de ore

Până marți, 3.074 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 17.08.2020 (10:00) – 18.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 45 de decese (31 bărbați și 14 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Neamț, Satu Mare, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 7 la categoria 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 decese la categoria de peste 80 de ani.

43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru un pacient nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.118. Dintre acestea, 479 sunt internate la ATI.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO