Incendiu uriaș la clădirea în care se află Consiliul Judeţean și Prefectura Reșița. Focul a fost stins după câteva ore

Ultima actualizare: 19-08-2020 19:33

S-a instalat panica, marți seară, în centrul orașului Reșița după ce un incendiu violent a înghițit acoperișul Palatului Administrativ. În clădire își au sediul Consiliul Județean și Prefectura Caraș-Severin.

Pompierii de acolo au intervenit cu șase autospeciale, iar în ajutor le-au venit și militarii din Timișoara. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Alarma s-a dat puţin după ora 20. Focul, care a înghiţit structura aflată pe clădirea de zece etaje, ameninţa să se extindă, iar un fum dens a învăluit zona, spre groaza martorilor.

Forţe impresionante de intervenţie au acţionat atât din exterior, cât şi din interior pentru a potoli vâlvătaia.

Col. Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt al ISU Caraș-Severin: "S-au deplasat de urgenţă 5 echipaje de pompieri cu 5 autospeciale de stingere cu apa şi spumă şi un echipaj de pompieri cu autoscara din cadrul inspectoratului. În sprijin sosind alte 4 echipaje de pompieri cu 4 autospeciale dintre care 2 autospeciale de stingere cu apa şi spumă şi 2 autoscări.

După aproape două ore în care s-au luptat cu flăcările, militarii au stins incendiul, iar sediul Primăriei, aflat în apropiere, nu a fost afectat.

Deocamdată nu se ştie de la ce a pornit totul.

Cristian Gafu, prefectul judeţului Caraş-Severin: "Acoperişul era amplasat pe o suprafaţă de aproape jumătate din tavanul metalic al clădirii, acoperind casa liftului şi intrarea sus pe acoperiş. S-au făcut lucrări, proprietarul clădirii este Consiliul Judeţean, şi am înţeles că au făcut lucrări de bituminare al tavanului de la etajul 9."

Un echipaj de pompieri a rămas la fața locului peste noapte pentru a se asigura că focul nu se reaprinde.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO