Mesajul lui Vela pentru interlopi: "Rămâne cum am stabilit". Bilanțul operațiunii "Ziua Z"

Ultima actualizare: 12-11-2020 14:05

Zeci de rețineri, bani și bunuri sechestrate. Este bilanțul parțial după "Ziua Z", ziua în care Poliția și Jandarmeria au făcut cele mai multe descinderi simultane din ultimii ani.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut bilanțul operațiunii "Ziua Z", miercuri, într-o declarație susțină la sediul MAI.

"Miercuri, 11.11, am avut Ziua Z în combaterea infracționalității. Există toleranță zero față de infracționalitate. Ziua Z a fost un record în activitatea MAI. În urma acțiunii de ieri, au fost conduse la audieri 465 de persoane, au fost reținute pentru 24 de ore 98 de persoane și plasate sub control judiciar 27 de persoane. Au fost prinse și introduse în arest 19 persoane care aveau mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, mandat de arestare preventivă sau mandate europene de arest", a precizat Marcel Vela, la sediul MAI.

Ministrul a adăugat că în urma operațiunii de amploare la nivel național au fost confiscate 33,5 kg de droguri, au fost ridicate 8 autoturisme de lux, 4,5 kg de aur și 3 tone de alcool.

De asemenea, au fost confiscate 317 telefoane în vederea percheziționării informatice, 14 arme deținute ilegal și câteva sute de cartușe.

Vela a menționat și ce sume de bani au fost ridicate: 870.000 de lei, 211.000 de euro, 1.000 de dolari și 8.500 de lire sterline.

De asemenea, au fost sechestrate bunuri în valoare de 15 milioane de lei, însemnând 40 de autoturisme și 12 imobile.

"Vreau să anunț că ofensiva continuă. Astăzi executăm 55 de percheziții în mai multe județe. Aceste acțiuni au în spate sute de ore de cercetare și anchetă. Vreau să mulțumesc angajaților MAI pentru devotament și implicare. În final, vreau să-i  asigur pe toți cetățenii că MAI este la datorie. Am un mesaj și pentru interlopi: ca să nu mai spun că sunt cu ochii pe ei, o să le spun doar atât: "Rămâne cum am stabilit".", a precizat Marcel Vela, în finalul declarației de presă.

 

"Ziua Z" în România. Peste 80 de persoane au fost reţinute în urma descinderilor DIICOT

 

Procurorii DIICOT au dispus, până în prezent, 110 măsuri preventive în urma sutelor de percheziţii efectuate miercuri în toată ţara, 83 de inculpaţi fiind reţinuţi pentru 24 de ore, iar 23 puşi sub control judiciar.

Conform DIICOT, la mai multe servicii şi birouri teritoriale se desfăşoară în continuare audieri, printre care şi la Constanţa, unde acestea abia au început.

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, miercuri, 386 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi 28 de judeţe, în cadrul unor ample acţiuni ce vizează destructurarea unor grupări infracţionale de criminalitate organizată.

Anchetatorii au deschis 24 de dosare penale, care vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, trafic de migranţi, înşelăciune sau şantaj.

Miercuri, procurorii DIICOT și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate au efectuat 619 percheziții și descinderi în București și în toate județele, pentru destructurarea unor grupuri infracționale.

Ministrul de Interne a numit această zi drept ”Ziua Z”, precizând că, atunci când a postat pe Facebook fotografia în care anunța că este cu ochii ”pe toţi cei care încalcă legea”, nu a fost o figură de stil.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO