Ministrul Economiei, despre redeschiderea în interior a restaurantelor: "Nu sunt optimist"

Ultima actualizare: 14-07-2020 22:50
Virgil Popescu, ministrul Economiei: După 15 aprilie nu o să mai fie probleme cu găsirea măștilor și dezinfectanților în farmacii
StirilePROTV

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că, având în vedere numărul mare de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, este pesimist în privinţa deschiderii restaurantelor.

Popescu a precizat că este foarte important ca oamenii să respecte regulile de distanţare socială şi protejare faţă de infecţia COVID-19, iar patronii de terase ar trebui să se asigure că acest lucru se întâmplă.

”Sper ca proprietarii de terase să înţeleagă necesitatea ca ei să ia steagul respectării măsurilor pe care le impunem şi să respecte aceste măsuri. Sunt convins că orice patron de terasă care vrea să îşi vadă afacerea mergând, sunt convins că oamenii vor respecta, dar trebuie şi o implicare a patronilor de terase. Eu nu am o problemă cu orarul teraselor, ci cu respectarea regulilor din terase. Problema este ca aceste reguli să se respecte, asta este principala mea cerinţă către cetăţeni, către turişti, să respecte regulile. Noi dorim continuarea activităţii economice”, a declarat Virgil Popescu, marţi seară, potrivit News.ro.

Ministrul Economiei a afirmat că a pregătit deja setul de reguli pentru deschiderea restaurantelor, însă nu este deloc optimist în această privinţă.

Am avut întâlnire cu HoReCa, avem pregătite regulile pentru deschiderea restaurantelor în interior, din păcate evoluţia cazurilor nu mă face să fiu optimist în privinţa deschiderii în interior a restaurantelor. Trebuie să ne convingem că oamenii respectă regulile pe terase, în exterior, apoi putem discuta şi de deschiderea restaurantelor în interior. Nu are sens, nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condiţiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde transmisia este mult mai greu de făcut”, a explicat Virgil Popescu.

Ministrul Economiei a mai declarat că evaluările privind o eventuală relaxare se fac din două în două săptămâni.

”Evaluăm din două în două săptămâni. Evoluţia cazurilor nu ne arată că este momentul unei noi relaxări. 1 august este următorul jalon”, a menţionat Popescu.

Reprezentanţii industriei HORECA s-au întâlnit, în 2 iulie, cu reprezentanți ai Guvernului pentru a discuta despre redeschiderea în interior a restaurantelor.

La finalul acelei discuții, Daniel Mischie, președintele Hora, a declarat că cel mai probabil restaurantele se vor redeschide săptămâna următoare, însă nu s-a întâmplat acest lucru.

Ulterior, Orban a nuanțat declarațiile, spunând că nu se știe când vor fi redeschise restaurantele în interior.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO