Primăria Capitalei vrea să testeze mai mulți bucureșteni gratuit. Cine va avea prioritate

Dată publicare: 14-07-2020 21:28
Dată actualizare: 14-07-2020 21:30


test coronavirus

Primăria Capitalei vrea să suplimenteze numărul de beneficiari ai proiectului "Testăm pentru Bucureşti" de la 11.000 la 20.000 şi să includă în rândul acestora și bucureştenii care călătoresc în scopuri turistice.

Proiectul se regăseşte pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de miercuri.

"Se aprobă modificarea şi completarea proiectului 'Testăm pentru Bucureşti!' (...) Art. 2 al HCGMB nr. 198/2000 se modifică şi va avea următorul conţinut: Se aprobă acordarea unui sprijin financiar, în valoare de 200 de lei/beneficiar, inclusiv cetăţenilor din municipiul Bucureşti care călătoresc în scopuri turistice şi vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării PCR, în vederea depistării infectării cu virusul SARS-CoV-2. (...) Se suplimentează numărul de beneficiari cu 9.000 de persoane, astfel numărul total de beneficiari se modifică de la 11.000 la 20.000", prevede proiectul de hotărâre.

Articolul 2 al hotărârii CGMB nr. 198/2000 adoptate pe 11 mai stipula că se acordă un sprijin financiar, în valoare de 200 de lei/beneficiar, cetăţenilor din municipiul Bucureşti care vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării PCR, în vederea depistării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Se propune totodată modificarea bugetului proiectului de la 2.233.000 de lei la 4.033.000 lei.

Potrivit referatului de aprobare a proiectului, plecând de la numeroasele solicitări de efectuare voluntară a testelor pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2 primite din partea bucureştenilor, coroborat cu condiţiile de călătorie în scopuri turistice impuse de autorităţile statelor membre şi non-membre UE, astfel cum sunt detaliate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, se propune modificarea proiectului "Testăm pentru Bucureşti!", pentru a-i sprijini şi pe cei care doresc să meargă în vacanţă şi vor solicita, în mod voluntar, testarea PCR.

În raportul de specialitate al proiectului se precizează că sprijinul financiar pentru serviciile medicale de testare RT PCR în valoare de 200 de lei/beneficiar va fi decontat către unităţile sanitare publice şi/sau private afiliate în cadrul proiectului.

Proiectul "Testăm pentru Bucureşti!" se adresează bucureştenilor care solicită, în mod voluntar, testarea PCR şi nu se află în categoriile definiţiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică din România.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO