Ce spun sindicatele despre creşterea salariului minim


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Sursa: Cartel Alfa
Data publicarii: Marti 23 Octombrie 2018 08:37
Categorie: Stiri actuale
bani lei

Cartel ALFA susține măsurile propuse de creștere a salariului minim și stabilire a unor niveluri diferențiate în funcție de nivelul de studii și experiență, se arăta într-un comunicat de presă al confederației.

"Creșterile salariale sunt absolut necesare și urgente pentru a asigura un nivel de trai decent din muncă și pentru direcționa către lucrători o parte mai justă din valoarea adăugată creată", mai precizează Cartel ALFA în comunicat.

"În același timp, ne menținem convingerea că negocierile colective, la toate nivelurile și cu accent pe negocierea la nivel de sector de activitate, constituie cel mai eficient instrument pentru a stabili politici salariale adaptate specificităților fiecărui domeniu de activitate", a completat confederația.

Organizația a mai indicat că peste două milioan din cei 5,4 milioane de salariați din România și mai bine de jumătate din salariații din sectorul economic sunt încadrați la salariul minim.

Nu în ultimul rând, Cartel ALFA precizat că este nevoie urgentă de îmbunătățirea Legii dialogului social pentru deblocarea negocierilor colective la toate nivelurile și pentru încurajarea partenerilor sociali să se așeze la masa negocierilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Cartel Alfa

VIDEO PROTVPLUS.RO