Mii de credinciosi au trecut pragul bisericii in Duminica Floriilor
Crestinii au intampinat cu bucurie si speranta aceasta zi mare si sfanta: Duminica Floriilor. Au mers la biserica sa asculte slujba, sa aprinda o lumanare si sa se roage pentru iertarea pacatelor, mai ales ca de luni intram in saptamana patimilor.
Tot in casa Domnului, oamenii au primit si o crenguta de salcie, simbol al intrarii Mantuitorului in Ierusalim.
Profitand si de vremea frumoasa, credinciosii au venit cu sutele pe Dealul Patriargiei din Bucuresti ca sa urmareasca slujba tinuta de Prefericitul Daniel. Cei care nu au mai incaput in biserica au ascultat in tacere, afara. Momentul cel mai asteptat a fost impartirea crengutelor sfintite de salcie.
Traditia spune ca in ziua de florii, salcia trebuie atarnata la ferestre sau la tocul usii pentru a proteja casa de rele. Nu toata lumea stie insa acest lucru.
La multi ani celor cu nume de floare! Traditii si superstitii de Florii
La Cluj, spre exemplu, peste 3000 de oameni au venit sa sarbatoreasca intrarea Mantuitorului in Ierusalim. Oamenii au cam uitat de morala crestina cand a venit momentul impartirii crengutelor de salcie.
Cei care poarta nume de flori au fost sarbatoritii zilei. Peste un milion si jumatate de romani si-au serbat ziua numelui. Cei mai multi sarbatoriti poarta numele de Florin, aproape 150.000. Urmeaza Viorel si Florian.
La polul opus ii gasim pe Bujor, Ghiocel si Crin. Cat le priveste pe doamne, cele mai multe au fost numite la botez Viorica si Florina, in timp ce nume precum Anemona, Micsunica, Panseluta sau Crinzantema sunt mai rare.