Mihai Şora, încă internat la Spitalul Elias, susţine campania #FărăPenali: Îmi pun speranţa în copii


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 21 Iulie 2018 21:53
Categorie: Stiri actuale
Mihai Șora

Scriitorul Mihai Şora, în vârstă de 101 ani, încă internat la Spitalul Elias după operaţia suferită pe 28 iunie, susţine campania "Fără penali în funcţii publice".

Soţia sa, Luiza Palanciuc Şora, a publicat o fotografie cu filosoful îmbrăcat cu tricoul "Fără penali în funcţii publice", alături de un tânăr prieten.

„... Mă doare să văd că ţara mea suferă, dar îmi pun speranţa în cei ce vor veni după mine, în copii: speranţa că vor trăi demn şi se vor putea bucura de roadele strădaniei lor, ca adulţi", transmite scriitorul pe Facebook.

"Nu poţi rămâne indiferent la soarta semenilor tăi şi a ta proprie", mai spune Mihai Şora, unul dintre iniţiatorii #Fărăpenaliînfuncţiipublice.

Medicii spun că scriitorul se reface bine după ce a fost operat în ruma unro probleme la colecist. "Decizia în privinţa externării domnului Şora nu este medicală, ci una a familiei. Din punct de vedere medical, domnul Şora s-a recuperat satisfăcător, i-au fost făcute mai multe investigaţii, este aşa cum îl ştiţi", a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silviu Negoiţă.

Scriitorul şi filosoful Mihai Şora a participat activ la protestele care au avut loc în Piaţa Victoriei, devenind "portavocea mobilizării societăţii civile" împotriva "abaterilor" guvernării din România.

Născut în noiembrie 1916, Şora a studiat în Franţa, apoi a lucrat între 1945 şi 1948 ca cercetător la CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) de la Paris. În 1948, revine în ţara natală, devenită un satelit al Uniunii Sovietice, gândind să mai rămână doar zece zile. Însă, regimul comunist îl împiedică să plece din nou. Fiu al unui preot, într-o ţară care a predicat ateismul, a fost de mai multe constrâns să abandoneze munca sa ca scriitor şi publicist şi să se supună rigorilor regimului totalitar.

"Timp de ani, mărturiseşte el, am fost supravegheat, telefonul meu ascultat şi corespondenţa citită... Dosarele Securităţii (poliţia politică comunistă, n.r) care mă vizau erau copleşitoare".

Sursa: News.ro

Tags: mihai sora, mesaje,

Starea de sănătate a lui Mihai Şora, operat acum 3 săptămâni. Anunţul spitalului Elias
VIDEO PROTVPLUS.RO