Mihai Bucurenciu, condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul "Portbagajul", prins in Bucuresti

×
Codul embed a fost copiat

Mihai Bucurenciu, condamnat definitiv la zece ani de inchisoare de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in celebrul dosar "Portbagajul", a fost retinut de politistii Serviciului Urmariri, informeaza Politia Capitalei.

Pe numele lui Mihai Bucurenciu, in varsta de de 56 de ani, exista un mandat de executare a pedepsei de zece ani de inchisoare cu executare, emis de Tribunalul Bucuresti, pentru de de lipsire de libertate in mod ilegal.

"Admite recursul declarat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti impotriva deciziei penale nr.341 din 6 decembrie 2011 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia I Penala, privind pe intimatul condamnat Bucurenciu Mihai. Caseaza, in totalitate, decizia penala nr.341 din 6 decembrie 2011 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I Penala si sentinta penala nr.430 din 20 mai 2011 a Tribunalului Bucuresti - Sectia a II-a Penala si, rejudecand: Respinge, ca inadmisibila, cererea de rejudecare dupa extradare formulata de intimatul condamnat Bucurenciu Mihai. Obliga petentul condamnat la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare catre stat, ocazionate de solutionarea fondului. Cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea recursului declarat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti raman in sarcina statului. Definitiva", se arata in minuta ICCJ din 28 noiembrie.

Barbatul a fost incarcerat in arestul Politiei Capitalei si urmeaza sa fie predat Adminstratiei Nationale a Penitenciarelor in vederea executarii pedepsei.

Dupa ce in 2003 Inalta curte de casatie si justitie (ICCJ) a decis condamnarea, in lipsa, la zece ani de detentie a lui Mihai Bucurenciu, cautat pentru implicare in sechestrarea si torturarea a trei barbati suspectati ca i-ar fi luat 420.000 de dolari, in 6 decembrie 2011 Curtea de Apel Bucuresti il scapa de inchisoare pe omul de afaceri.

Citește și
catuse
Interlopul Bucurenciu a cerut sa nu fie date publicitatii imagini cu el
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Curtea de Apel Bucuresti a mentinut de fapt o decizie data in luna mai 2011, a Tribunalului Bucuresti, prin care s-a admis cererea omului de afaceri de a fi rejudecat dupa extradare, in dosarul in care era acuzat de sechestrarea si torturarea a trei persoane care i-ar fi spart portbagajul masinii sale de unde au fost furati 420.000 de dolari.

Decizia Curtii a fost contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care in 28 noiembrie 2012 a hotarat definitiv in acest caz, in sensul ca Bucurenciu executa zece ani de inchisoare.

In 8 iulie 2009, Mihai Bucurenciu, care era dat in urmarire internationala, a fost prins de autoritatile romane in autogara din Ramnicu Valcea, avand asupra sa acte de identitate falsificate, emise pe numele unui apropiat de-al sau.

Mihai Bucurenciu a sustinut la momentul retinerii sale ca intentiona sa se predea si ca a intrat in tara cu trei zile inainte de a fi prins, fara sa-i fie solicitate documentele la frontiera.

Dupa ce a fost incarcerat, Mihai Bucurenciu a inaintat instantei supreme o cerere de suspendare a executarii decizie penale 4.447 din 13 octombrie 2003 a instantei supreme, prin care fusese condamnat, solicitare ce a fost respinsa in data de 31 august 2004.

Totodata, el a facut o contestatie in anulare fata de decizia definitiva prin care a fost condamnat de instanta suprema, judecatorii respingand-o. In 13 octombrie 2003, instanta suprema a hotarat condamnarea la cate zece ani de inchisoare a lui Mihai Bucurenciu, Amet Metin si Ilie Alexandru (zis Sandu Geamanu), pentru lipsire de libertate in mod ilegal, acestia fiind acuzati ca au sechestrat si torturat trei barbati care, in ianuarie 2000, care ar fi furat aproximativ jumatate de milion de dolari din masina lui Bucurenciu.

Cele 11 persoane acuzate in dosarul "Portbagajul" alaturi de Bucurenciu au ajuns sa fie anchetate dupa ce, in 14 februarie 2000, Valentin Raducan, unul din cei trei presupusi spargatori ai masinii lui Bucurenciu, a reclamat Politiei orasului Breaza ca a fost rapit timp de o luna de un grup de persoane, printre care se afla si patronul firmei Prolux din Bucuresti, Mihai Bucurenciu, care l-a acuzat ca i-a furat 420.000 de dolari din portbagajul masinii.

Rapitorii l-au sechestrat pe tanar in diferite imobile din Capitala, iar, dupa un timp, l-ar fi transportat intr-o casa de vacanta (proprietate a lui Bucurenciu, situata in orasul Breaza), de unde Raducan a reusit sa fuga.

Tanarul le-a declarat politistilor ca rapitorii l-au torturat fizic si psihic. Politistii i-au identificat in scurt timp pe cei care l-au rapit si sechestrat pe Valentin Raducan.

Mihai Bucurenciu a parasit Romania imediat dupa ce a fost invinuit de instigare la lipsire de libertate, el fiind dat in urmarire internationala prin Interpol si prins de politistii belgieni.

Bucurenciu a fost eliberat insa din arestul autoritatilor belgiene, dupa ce judecatorii din aceasta tara au respins cererea de extradare a cetateanului roman.

Mihai Bucurenciu - patronul firmei de sticlarie Prolux si al discotecii Club 99 din Bucuresti - a stat in arestul autoritatilor belgiene din 24 noiembrie 2000, cand a fost retinut de ofiterii Biroului Interpol, pana in 3 ianuarie 2001.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Bucurenciu aduce acuzatii grave unor inalti ofiteri din Politia Romana
Bucurenciu aduce acuzatii grave unor inalti ofiteri din Politia Romana

Dupa noua ani, timp in care a fost cautat in toata lumea de politisti, Mihai Bucurenciu vorbeste despre condamnarea sa.

Interlopul Bucurenciu a cerut sa nu fie date publicitatii imagini cu el
Interlopul Bucurenciu a cerut sa nu fie date publicitatii imagini cu el

Nu a opus rezistenta si parca se astepta sa fie prins, spun cei care au vazut cum a fost capturat omul de afaceri Mihai Bucurenciu, unul dintre cei mai cautati infractori romani.

Mihai Bucurenciu, condamnat in dosarul
Mihai Bucurenciu, condamnat in dosarul "Portbagajul", a fost prins!

Cautat de 9 ani de autoritatile romane, omul de afaceri Mihai Bucurenciu, urmarit international in dosarul ''Portbagajul", a fost prins miercuri seara la Ramnicu Valcea.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.