Mesajul fratelui lui Alexandru despre starea în care se afla tânărul electrocutat în Herăstrău


Ultimul update: Miercuri 19 Iunie 2019 09:42
Data publicarii: Miercuri 19 Iunie 2019 07:34
Categorie: Stiri actuale

Adolescentul de 16 ani, curentat de un arc electric pe podul CFR din Parcul Herăstrău, se află în continuare în grija doctorilor de la spitalul militar din Belgia.

Medicii nu îl pot opera deocamdată pentru că a suferit un șoc extrem. Fratele său îi este alături zi și noapte, iar acum încearcă să strângă bani pentru tratamente.

Alexandru luptă acum pentru viaţa lui într-un salon steril al spitalului militar din Bruxelles. Mai bine de jumătate de trup i s-a transformat într-o rână, iar aparatele la care este conectat îl ajuta să supravieţuiască. Fratele mai mare, Ştefan, îi este alături şi încearcă să îi dea din puterea lui.

Ştefan: ''Este bine, are şi muzica, i-au pus muzica. Le-am zis că e dansator şi că pot să-i aduc playlist-ul lui, ce muzica îi place lui. Se simte mai bine din ce mi-au spus medicii. Momentan este inoperabil pentru că corpul a suferit un şoc foarte mare. Este stabil, gradul de arsură este mai mic faţă de cel care a fost spus în România."

Grav este, spun medicii, că arsurile au afectat ţesutul în profunzime. Electroşocul produce cel mai grav tip de arsură. Curentul ajunge până la oase, iar rănile se extind din interior spre exterior. Alexandru este în comă indusă pentru că altfel nu ar suporta durerile.

Alexandru a ajuns în pragul morţii, după ce a încercat să îşi facă o fotografie. Nu şi-a dat seama de pericol, chiar dacă în zonă exista un semn de avertizare.

Copiii sunt învăţaţi să stea departe de pericole vizibile: nu pune mâna pe cuţit, nu atinge priză, nu te apropia de foc. Dar sunt şi locuri în care pericolul exista chiar dacă nu se vede. De pildă, în apropierea firelor electrice.

Practic aceasta arcadă a podului CFR din parcul Herăstrău este un punct al morţii şi în condiţiile în care nu sunt atinse firele de înaltă tensiune. Întreaga zonă din preajma cablurilor reprezintă un câmp electric extrem de periculos.

Imaginaţi-vă că pe linia de contact tensiunea este uriaşă - de 27.000 V. Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos chiar şi la distanţă. Un om care se apropie de cablu devine instant un fel de paratrăsnet. Se formează un arc electric ce străpunge aerul şi loveşte corpul. Unii însă nu conştientizează cât de mare este pericolul pentru că firele de înaltă tensiune par departe. Dar această greşeală îi poate costa viaţa.

Astfel de arsuri lasa sechele, spun medicii, iar spitalizarea este îndelungată. Costurile pentru o singură lună în camera de reanimare sunt de 100 de mii de euro. În plus, suma nu va fi acoperită integral de statul român, întrucât gestul lui Alexandru este intepretat drept voluntar, chiar dacă băiatul nu şi-a dorit să moară.

Familia băiatului nu poate să achite cheltuielile. În ajutorul lui Alexandru au sărit mai mulţi colegi de la liceul Dinu Lipatti şi dansatori de la teatrul Stela Popescu, dar şi oameni care nu-l cunosc, impresionaţi de drama lui şi de luptă fratelui său.

Ştefan a iniţiat campania de donare denumită „Împreună pentru Alexandru". 

Ştefan: ''Va mulţumim că ne sunteţi alături şi o să fie totul bine.''

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a electrocutat Alexandru în Herăstrău. ”Un câmp al morții”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a electrocutat Alexandru în Herăstrău. ”Un câmp al morții”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ecaterina Andronescu
Reacția Ecaterinei Andronescu la videoclipul care ironizează o greșeală a ministrului Educației
Motivul scandalului de la bordul avionului Tarom. Explicația polițiștilor
Imaginile postate de Simona Halep după ceremonia de pe Arena Națională
Dezastru ecologic pe un râu din România. Autoritățile cunosc situația, dar nu fac nimic
Scandal cu pumni și urlete la bordul unui avion Tarom. VIDEO filmat de un pasager
Salarii uriașe promise IT-iștilor care vin cu soluții pentru problemele CNAS
Cristi Danileț
Judecătorul Cristi Danileţ este supus unei acțiuni disciplinare din cauza unui interviu
Gest tulburător al unui tânăr din Vaslui care s-a întors de la muncă din Suedia
Trei frați, sechestrați și bătuți pentru că ar fi furat o bicicletă. Unul are fractură craniană
Tarcea: Amnistia poate fi interzisă prin lege în anumite circumstanţe
Pod important, reparat în plin sezon estival. Face legătura între România și Bulgaria
Stare de alertă în Curtea de Argeș. Un restaurant din centrul orașului, cuprins de flăcări