Mesajul din inchisoare al fostului ministru Monica Iacob-Ridzi. "Asa reusesc sa evadez"

Ultima actualizare: 19-06-2015 07:07
Monica Iacob Ridzi

Condamnata definitiv la 5 ani de inchisoare cu executare, Monica Iacob-Ridzi isi sustine in continuare nevinovatia – de data aceasta, prin intermediul poeziei.

Fostul ministru al Tineretului si Sportului scrie pe blogul sau ca a castigat premiul doi la concursul “Poezie de puscarie”, organizat de Administratia Nationala a Penitenciarelor. Monica Iacob-Ridzi a participat la competitie cu o poezie scrisa in luna martie a acestui an in Spitalul Penitenciar Jilava si intitulata „Poezie despre viata”.

In opera sa literara, Ridzi scrie „Nu a contat ca sunt un om drept/Un om modest, cinstit, cu mult respect./Nu a contat ca nu am furat/Ca niciun leu nu am luat/ [...] /Nu a conmtat ca sunt un om nevinovat/Nu a contat ca sunt un om foarte bolnav/Nu a contat ca doi copii foarte mici raman fara mama/Tot ce a contat pentru cei ce m-au condamnat/A fost ordinul dat”.

 

 

 

Fostul ministru acuza, in continuare, Comisia Europeana, care „ne cere mai multi condamnati/Si critica instantele daca sunt inculpatii achitati/Justitia independenta a decis: aplicam pedepse cu executare/Sa nu-i suparam pe cei de la monitorizare.” In final, Ridzi scrie „Incerc sa rezist, dar imi e foarte greu/Daca voi muri, ma rog ca de cei doi copii sa aiba grija Dumnezeu”.

Pe blog, Monica Iacob-Ridzi spune ca a continuat sa creeze. „De atunci am scris sute de pagini: poezie, proza, cererea de gratiere, gandurile mele…Din cand in cand fac pauza si ma asez pe pat, sperand ca durerile cumplite pe care le resimt sa se atenueze. Cand simt ca pot sa ma ridic, continui sa scriu. Asa reusesc sa “evadez” si sa ma simt aproape de copiii mei, de sotul meu, de familia mea. Scriind.

Asa au trecut 120 de zile in care nu am incetat sa sper ca in Romania anului 2015, voi gasi, la cel mai inalt nivel, omenia care ne-a lipsit in ultimii 10 ani. Nu am incetat sa sper ca in Romania anului 2015 exista iertare. Sunt obligata sa traiesc cu aceasta speranta. Cu speranta unui gest de clementa, care-mi va permite sa-mi strang copiii in brate, tot timpul.

Fostul ministru va afla abia pe 10 iulie daca iese din penitenciar. Monica Iacob-Ridzi a solicitat intreruperea executarii pedepsei de cinci ani inchisoare, primita in dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009. Judecatorii au amanat procesul pentru aceasta data deoarece nu a sosit la dosar expertiza INML prin care se stabileste daca Ridzi sufera de o boala care nu poate fi tratata in reteaua sanitara a Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO