Medicii veterinari verifică vânzările de porci din mediul online pentru a împiedica comerțul ilegal
Pentru că se aproprie Crăciunul, iar carnea de porc este acum la mare căutare, medicii veterinari s-au apucat să verifice vânzările de porci din mediul online.
Aceștia se uită peste anunțurile postate de gospodari, apoi le bat la ușă pentru a vedea dacă animalul este înregistrat în baza de date. În plus, cel care le cumpără marfa trebuie să completeze un formular special.
Astfel, vor să prevină răspândirea pestei porcine.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
El este Ghiță, un purcel de peste 120 de kilograme, care a fost scos la vânzare pe internet de un gospodar din Dârvari, Prahova. Anunțul a fost văzut și de medicii veterinari, care i-au făcut o vizită.
Veterinarii vor să verifice, prin aceste vizite, dacă animalul este înregistrat și dacă oamenii îi îndrumă pe viitorii cumpărători să completeze un formular de mișcare, pus la dispoziție de Direcția Sanitar Veterinară Prahova.
Reporter: „Dacă vine clientul la poartă și vă înțelegeți, ce trebuie să faceți?”
Florică Stemate, vânzător: „Îl trimit la medicul pe care îl avem aicea zonal să facă formularul de mișcare și cu asta basta, să îmi dea banii.”
Așa că toate anunțurile postate pe site-uri de profil sunt citite cu atenție de medicii de la DSV.
George Stratulat, directorul DSVSA Prahova: „Dacă nu reușim să stopăm traficul ăsta ilegal de carne de porc, de animale vii atunci e o problemă și nu mai putem stopa pesta porcină africană.”
Și pe șosele se fac controale la transporturile de carne de porc.
Șofer: „N-am avut autorizația sanitar veterinară pentru mașină, dar în rest am avut tot ce trebuie.”
Autoritățile le reamintesc oamenilor că și examenul pentru trichineloza este obligatoriu dacă vrem să mâncăm carne de porc crescut în gospodărie.
În Prahova, carnea de porc în viu se vinde cu prețuri între 13 și 20 de lei pe kilogram, în timp ce în galantarele măcelăriilor prețurile încep de la 22 de lei.
Cumpărătoare: „Nu este pentru orice buzunar, este pentru buzunare care sunt mai pline. Am dat 300 de lei deocamdată.”
Vânzarea porcilor neidentificați este sancționată cu amendă cuprinsă între 600 și 1500 de lei.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: porci, medici veterinari, vanzare online,
Dată publicare:
15-12-2022 08:16