Tânărul din Gorj infectat cu coronavirus nu primește tratament

Ultima actualizare: 27-02-2020 17:38

Românul din Gorj care a fost infectat cu coronavirus este doar purtător. Adică, explică specialiştii Institututului de Boli infecţioase "Matei Balş", tânărul este sănătos, însă îi poate îmbolnăvi pe cei din jur.

Ancheta epidemiologică s-a complicat însă, după ce a apărut primul român testat pozitiv, iar inspectorii de sănătate publică îi caută acum pe toţi cei care au intrat în contact cu bărbatul.

Autorităţile medicale susţin că tânărul a contactat virusul COVID-19 după ce s-ar fi aflat în apropiera italianului de 71 de ani care a vizitat săptămâna trecută judeţul Gorj şi, ulterior, a fost confirmat cu coronavirus în Peninsulă.

Medicii de la Institutul Matei Balş care îl monitorizează pe tânărul din Gorj spun că acesta este clinic sănătos, dar este purtător al virusului.

Adrian Cercel: "Niciun tratament. Primește mâncare, nu primește niciun tratament".

Asta înseamnă că tânărul ar fi putut să împrăştie virusul celor apropiaţi. Aşa că familia acestuia este izolată în casă, iar medicii îi vizitează doar echipaţi cu măşti de protecţie.

Medic: "Sunt toţi bine, nu au prezentat febră peste noapte, respectă procedura de carantină, fiecare în camera lui'

În acelaşi timp, sunt monitorizaţi şi vecinii tânărului.

Daniel Preda: Pe lângă locuinţa tânăruluii de 25 de ani, alte 5 case din apropiere sunt păzite în permanenţă de poliţişti şi jandarmi. Locatarii sunt izolaţi la domiciliu, pentru că au intrat în contact cu tânărul.

Medic: Mai avem de prelevat 12 probe, toţi au intrat în contact cu tânărul şi nu au mai fost testaţi.

Cristinel Rujan, prefect de Gorj: Pentru 73 de persoane s au prelevat probe biologice până în acest moment.

Cei care sunt izolaţi la domiciliu, încearcă să îşi respecte rutina zilnică.

Autorităţile medicale susţin că tânărul a contactat virusul COVID-19 după ce s-ar fi aflat în apropiera italianului de 71 de ani care a vizitat săptămâna trecută judeţul Gorj şi ulterior a fost confirmat cu cornavirus în Peninsulă.

Adrian Streinu-Cercel: "Italianul a fost cu românul la o vânătoare, iar românul, după ce a plecat italianul, a dat o petrecere."

Localnic: "Eu n-am intrat în contact cu el, dar nepotul, fiul au fost la o petrecere cu el..şi ne-au izolat şi pe noi".

Pentru că nu aveau provizii în locuinţe, oamenii apelează la rude şi prieteni, să le aducă alimente. Pachetele sunt lăsate la pooarta, şi abia apoi sunt recuperate de cei dinăuntru.

Acum autorităţile trebuie să identifice toate persoanele cu care tânărul a intrat în contact, dar şi să refacă traseul acestuia din ultimele zile.

Cristinel Rujan, prefect de Gorj: "Se dezvoltă mai multe scheme. Spre exemplu, dacă e o petrecere cu 20 de persoane noi stăm de vorbă cu cele 20 şi apoi au mai intrat în contact cu alte 10 sau 20 şi le luăm pe fiecare la rând şi vorbim cu fiecare la telefon analizând ce au făcut în perioada respectivă. Imaginaţi va cum se dezvolta o asemenea elaborată schema de analiza epidemiologica".

În acelaşi timp, toate activităţile publice organizate în localitate au fost suspendate. Şi şcolile au fost închise, până când spaţiile vor fi dezinfectate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO