Medici şi asistente medicale din Vaslui şi Bacău, condamnaţi după ce au eliberat adeverinţe false
Magistraţii de la Tribunalul Vaslui au condamnat la închisoare cu suspendare sau cu amânarea executării pedepsei 15 medici şi asistente de la o clinică medicală din judeţul Bacău care avea punct de lucru şi în Vaslui, transmite Agerpres.
Aceștia sunt acuzaţi de fals intelectual după ce au eliberat adeverinţe medicale în vederea obţinerii permisului auto unor persoane cu afecţiuni grave, sentinţa nefiind definitivă.
În acelaşi dosar, proprietara clinicii, condamnată anul trecut pentru trafic de influenţă într-o altă cauză penală, a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, 60.000 lei amendă pentru instigare la folosire a instrumentelor false în formă continuată şi 3 ani închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Totodată, a fost condamnat la un an de închisoare pentru instigare la fals intelectual, cu amânarea aplicării pedepsei cu un termen de supraveghere de 2 ani, proprietarul unei şcoli de şoferi din Vaslui, în timp ce un medic psihiatru din Bacău, trimis iniţial în judecată în acelaşi dosar, a fost achitat.
Ancheta în acest caz a fost demarată după ce fostul preşedintele al Colegiului Medicilor Vaslui, dr. Mioara Daşcău, a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, acuzând faptul că medicii de la respectiva clinică le eliberează fişe medicale unor pacienţi care suferă de afecţiuni grave, fără ca măcar să-i consulte pe aceştia. Mioara Daşcău a indicat atunci faptul că printre cei care au reuşit să obţină fişele medicale necesare pentru a se înscrie la şcoala de şoferi se numără inclusiv persoane diagnosticate cu epilepsie.
Patroana clinicii medicale a fost condamnată, în anul 2020, la 5 ani de închisoare într-un alt dosar, în care era acuzată că ar fi încercat să cumpere influenţa conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, în vederea obţinerii unor avize de funcţionare pentru centrul medical. Aceasta nu a fost încarcerată, iar pe numele său a fost emis un mandat european, existând suspiciunea că nu se află în ţară.