Un bărbat s-a folosit de moartea mamei pentru a primi gratis un medicament foarte scump


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 18 Mai 2018 19:30
Categorie: Stiri actuale

În goană după bani, unii oameni sunt capabili de orice. Este şi cazul unui bărbat din Ploieşti care, după ce i-a murit mama de cancer, l-a păcălit pe medicul oncolog să îi dea o reţetă pentru un medicament foarte scump, pe care l-a vândut.

30 de astfel de cazuri au fost descoperite doar în Prahova, în ultimele luni.

Poliţiştii spun că bărbatul l-a convins pe doctorul care îi îngrijise mama să îi dea o reţetă compensată , susţinând că femeia e prea bolnavă şi nu se poate deplasa. Cu reţeta în mână, a mers apoi la farmacie.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova:Ar fi ridicat medicamentul în valoare de peste 17.000 de lei, valoare decontatat în totalitate de Casa de Asigurări de Sănătate.”

Frauda a fost descoperită după câteva zile, când medicul oncolog a verificat în sistemul unic integrat reţeta eliberată. Aşa a aflat că a prescris o reţetă pentru medicamentul scump unei paciente ce murise în urmă cu o săptămână. Imediat medicul oncolog a mers la poliţie şi a depus plângere.

Poltiistii au descoperit că bărbatul a vândut medicamentul pe piaţa neagră unor oameni care aveau nevoie de el. Ar fi obţinut 17.000 de lei, iar acum este cercetat pentru înşelăciune și nu este singurul care a procedat astfel.

Claudiu Tudorache, purtătorul de cuvânt al CAS Prahova: „Sunt cam 30 de cazuri nu cu sume atât de mari, e adevărat, ca în situaţia de care discutăm acum.”

Reporter: „În aceste spete s-a întâmplat la fel? Reţetele erau scrise tot pentru persoane decedate?”

Claudiu Tudorache: „Da, s-a întâmplat la fel, doar că furnizorii de servicii medicale, unele farmacii care au furnizat aceste medicamente fără a verifica foarte atent calitatea celor care ridică medicamentele, au plătit contravaloare.”

Iar pe Internet găsim o adevărată piaţa neagră: sute de oameni postează anunţuri pentru cumpărarea unor medicamente scumpe, decontate de Casa de Asigurări. La fel de mulţi sunt şi cei care le vând.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO