Medic din Cluj, reținut de DNA după un flagrant. A cerut mită de la zeci de oameni


Ultimul update: Miercuri 18 Septembrie 2019 13:30
Data publicarii: Miercuri 18 Septembrie 2019 12:21
Categorie: Stiri actuale

Un medic din Cluj, din cadrul Cabinetului de expertiza a capacităţii de muncă, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA şi este acuzat de luare de mită.

Ar fi pretins bani de la zeci de persoane pentru a-i ajuta să primească pensii de invaliditate, deşi mulţi nu ar fi beneficiat în mod normal. El era ajutat de o femeia cu care împărţea sumele de bani.

Procurorii DNA spun că medicul ar fi cerut, din aprilie şi până acum, sume cuprinse între 1000 şi 1500 de lei de la 61 de persoane. El era ajutat de o femeie, care se ocupa practic de această afacere ilegală.

În final, medicul primea 3-400 de lei pentru fiecare persoană pe care ar fi încadrat-o în grad de invaliditate, pentru a beneficia de pensii speciale de la stat, deşi mulţi nu aveau acest drept.

Doctorul a fost prins în flagrant, în propriul cabinet, când primea bani de la intermediară, iar acum ambii au fost reţinuţi de procurorii DNA.

Medicul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, de magistraţii de la Tribunalul Cluj, iar femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO