Un medic atrage atenția: Covid nu are leac propriu-zis. Nu contați pe tratamente. Vaccinați-vă!

Ultima actualizare: 20-10-2021 09:38
Spital
Facebook / CNCAV

Covid-19 nu are un leac propriu-zis, iar tratamentele au o eficacitate limitată, spune medicul Constantin Cucu, într-un mesaj postat pe Facebook de CNCAV. Acesta atrage atenția că „fiecare bolnav este în mâinile soartei.”

 

Constantin Cucu, medic primar endocrinologie la Institutul Parhon din București, a lansat un îndemn la vaccinare, întrucât schemele de tratament actuale „nu prea ajută în combaterea virusului”.  

„Sper că toată lumea, vaccinată sau nevaccinistă știe faptul că boala asta, Covid, nu are propriu-zis leac.

Nu există un antiviral pe care îl dai, cum dai penicilina în pneumonia cu pneumococ, și aștepți ca boala să treacă.

Toate remediile de care se vorbește au o eficacitate la limită, mulsă mai mult cu puterea dorinței de a o găsi, din mici ameliorări observate pe loturi mari de oameni.

Nici unul din remedii nu este de tipul "Ridică-te Lazăr și umblă" și, de fapt, fiecare bolnav este în mâinile soartei. În mâinile stilului de viață pe care l-a dus, a bolilor pe care le are și modul în care le-a îngrijit, a vârstei biologice.

Sigur, avem resurse energice de susținere a funcțiilor vitale, putem combate o disfuncție de inflamație sau de coagulare, dacă apar, și putem crea, cu medicina modernă, șanse mai mari ca cei care pot scăpa, să scape.

În lipsa vaccinării, atuurile noastre în fața epidemiei astea sunt : procentul totuși redus de forme mortale, robustețea fiecăruia și menținerea în viață a muribunzilor până ce, câte unul, până la urmă scapă.

Nu contați pe tratamente.

Nu există Redemsivir, Claritromicină, Hidroxocloroquina, Faviparivir, Ivermectină, anticorpi monoclonali, tocilozumab, Arivir.

Nu în înțelegerea de cură. De remediu indiscutabil. De omorâre a virusului și a bolii și de asigurare a pacientului că va scăpa.

Sigur că medicii, sistemele de sănătate, comisiile și ministerele au scheme de tratament. Este obligatoriu să avem, că doar nu o să ne uităm ca proștii la bolnavi.

Aveau scheme de tratament/rugăciune și pe vremea morții negre. Și cel care, 1 la sută, scăpa de ciumă era un exemplu că schema era funcțională .

De ce scriu asta?

Că să vă vaccinați. Să nu contați pe scheme de tratament, care nu prea ajută în combaterea virusului. Să nu vi se pară că, indiferent ce o să faceți voi, medicina vă va scăpa cu siguranță.


Covid este mai mult decât răceala copilăriei din care scăpăm cu ceai, absență motivată și pupu de la mama”, a scros Dr. Constantin Cucu, medic primar endocrinologie la Institutul Parhon din București.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO