Interceptari din dosarul lui Mazare. "Trebuie rezolvata de urgenta!". Cum si-ar fi aranjat primarul Constantei SPAGA

Ultima actualizare: 13-04-2014 06:54

Radu Mazare este liber. Procurorii n-au reusit sa ii convinga pe judecatorii de la Inalta Curte sa ii dea mandat de arestare pentru 29 de zile.

Este al doilea insucces rasunator inregistrat de Directia Nationala Anticoruptie, dupa ce nici presedintele Consiliului Judetean Costanta nu a fost incarcerat.

Cum a iesit din arestul politiei, Radu Mazare a inceput sa critice. In primul rand, a fost profund nemultumit de conditiile de cazare. Colegul de camera, nimeni altul decat Dan Radu Rusanu, fostul presedinte al ASF, nu l-a lasat sa puna geana pe geana.

Radu Mazare: "Nea' Dan Rusanu a cam sforait noaptea de m-a rupt in doua. I-am spus: bre, daca nu mai sforait de m-a luat dracu', dar nu ti-am mai zis nimic."

Primarul Constantei este sceptic in privinta acuzele formulate de anchetatori, pe care le considera minciuni.

Procurorii anticoruptie spun ca Radu Mazare ar fi primit 175 de mii de euro mita de la Avraham Morgestern - un om de afaceri. Banii ar fi ajuns la edil prin circuite ascunse sub forma de onorariu.

Firma lui Morgensten Avraham a transferat in contul unei alte societati al carei beneficiar era omul de afaceri Elan Schwartzenberg sumele de 109.833 euro respectiv 173.012 de euro. Din acest cont 95 de mii de euro au ajuns in contul personal al Radu Mazare, iar inca 80 de mii de euro in cel al lui Alexandru Mazare, fratele primarului din Constanta, conturi deschise la o banca din Israel.

Acesti bani ar reprezenta plata pe care Avraham Morgerstern a facut-o catre Mazare pentru ca primarul sa il ajute sa castige o licitatie si sa construiasca un campus social.

"FD: - Nu stiu, dar..credeti-ma, ca ma ocup. Daca vine domnu' Avi, eu o chem pe Nicoleta si rezolv. (....)
MAZARE RADU STEFAN: - Dar stii cum trebuie rezolvata? De urgenta. Ca pa omul asta a facut blocurile fiindca l-am rugat eu, ca sa nu stam in c…!
F D: - Stiu, stiu…
MAZARE RADU STEFAN: - Da?
FD: - Si pierde bani!
MAZARE RADU STEFAN: -Da, el pierde bani, eu pierdeam imagine.
"

Intre Mazare si Avraham ar fi avut au avut loc mai multe intalniri private acasa la primar, in urma carora edilul a aprobat printr-o hotarare de consiliu cresterea valorii contractului initial de achizitie cu aproximativ 900 de mii de euro.

Radu Mazare spune ca spaga este de fapt o datorie veche pe care a primit-o inapoi.

Radu Mazare: "Eu am imprumutat un cetatean grec acum 10 ani - 12 ani, este si in declaratie. Creanta pe care o avea grecul catre mine a fost preluata - ei au avut niste afaceri in afara Romaniei - a fost preluata de Elan, care mi-a returnat o parte din ea chiar fara sa ma anunte."

Mazare a fost eliberat sub control judiciar, ceea ce inseamna ca trebuie sa respecte cateva reguli impuse de instanta, cum ar fi sa nu paraseasca tara si sa se prezinte in fata autoritatilor ori de cate ori este chemat. Joi, edilul Constantei, imbracat in uniforma militara si cu bereta rosie, a mers la Primarie, unde a concluzionat:

Radu Mazare: "Am spus si onoratei instante, asa sunt nevinovat, este o absurditate sa spui ca am luat spaga. Pai stii cum este proberbul ala romanesc,"Si asa si cu banii luati", uite asa e evreul, a si pierdut bani cand a construit cartierul il si baga jos."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO