Ancheta dificila in cazul incendiului de la restaurantul din Constanta. Primele declaratii facute de proprietar
Ancheta in cazul incendiului de la restaurantul din Constanta, din care trei fete n-au mai iesit tefere, este una extrem de dificila.
Nici pana joi anchetatorii nu stiu de la ce a pornit focul, asa ca procurorii au cerut ajutorul specialistilor de la institutul de profil, din Petrosani. Nu este exclus, in acelasi timp, ca incendiul sa fi fost provocat. La cercetari a participat si patronul localului, George Karam, insotit de avocat. In fata presei, acesta a spus ca are toate autorizatiile necesare pentru functionare.
Declaratiile patronului restaurantului sunt, insa, infirmate de surse neoficiale din ancheta care spun ca pentru mansarda in care fetele au pierit nu avea autorizatie de constructie. Aceleasi surse spun ca patronul nu mai avea nici autorizatie de functionare din decembrie 2013.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In plus, restaurantul avea o singura cale de acces, pe care s-au inghesuit si clientii, impreuna cu personalul, sa iasa in acelasi timp cu pompierii care trebuiau sa intervina in interior.
Harry Boiangiu, inspector sef adjunct ISC Constanta: "Studiem documentele, studiem tot ce se poate. Deocamdata este ancheta in desfasurare, nu putem spune mai multe".
Investigatorii au inceput cercetarile de la prima ora.
Anchetatorii din Bucuresti NU iau in calcul cercetarea colegilor de la Constanta si refac cercetarea de la zero. Au cerut si ajutorul specialistilor de la Institutul de Explozii si Gaze de la Petrosani
George Gaman, INSEMEX Petrosani: "Vrem sa refacem topografia locatiei, dupa care culegem probe materiale pe care le vom studia la sediul nostru, iar asta ar putea sa dureze saptamani, luni".
Ipotezele luate in calcul sunt diferite: incendiul a pornit din bucatarie sau focul a fost pus intentionat.
Si totusi, conform declaratiilor angajatilor, focul ar fi izbucnit de la etaj.
Cornelia, ajutor ospatar: "M-am uitat spre tavan si in niciun caz nu este cum se spune ca focul a inceput de la bucatarie, pentru ca nu era fum sau foc jos. Focul venea de sus, pentru ca le-am auzit pe fete tipand".
"A aparut fum de sus, de la scara, si cineva din drum a zis ca este fum deja de sus. Sus nu se mai vedea nimic din cauza fumului negru si era un miros... Niciodata nu am mai mirosit asa ceva, ca de chimicale", spune patronul restaurantului, George Karam.
Pe de alta parte, anumiti martori spun ca ei au simtit doar miros de fum, iar cand au iesit la aer, parterul era in flacari.
Specialistii au incheiat cercetarile abia seara si dupa ore intregi de inspectie a zonei de incendiu nu au avut de declarat nimic.
Acuzatiile in acest dosar sunt de distrugere si ucidere din culpa, insa, deocamdata, nu se stie cine va plati pentru moartea celor trei fete care au fost conduse ieri pe ultimul drum.