"Traiesc un cosmar". Radu Mazare spune ca si-a scris demisia din functia de primar al Constantei

20-03-2015 13:25


Radu Mazare si-a dat demisia din fruntea PSD Constanta si se gandeste sa renunte si la functia de primar.

El a venit, vineri, la DNA Constanta, unde a aflat de la procurorii anticoruptie ca este urmarit penal si in dosarul privind restituirea unor suprafete de teren, in apropierea cazinoului din Mamaia.

"Traiesc un cosmar", a spus Radu Mazare, care venise pregatit la DNA - cu geanta si haine groase - pentru inca o noapte in arest, dar a plecat liber acasa.

Edilul a stat in sediul DNA Constanta mai putin de 5 minute, timp in care a aflat ca este urmarit penal pentru abuz in serviciu in dosarul legat de vanzarea a doua terenuri din zona cazinoului Mamaia.

In plus, Mazare in calitate de primar ar fi trebuit sa ii suspende din functie pe suspectii din acest dosar, care sunt patru angajati ai primariei.

"De data asta am iesit pe usa din fata, dar stiti ca ieri-alaltaieri cand m-am dus sa-mi iau hainele de la arest m-am invartit vreo trei sferturi de ora ca nu stiam sa intru decat prin spate, nu si prin fata", a spus Mazare.

Chiar daca de data aceasta a plecat liber de la DNA, Radu Mazare a declarat ca 90 la suta vara nu-l va mai prinde in functia de primar si ca si-a inaintat demisia din functia de presedinte al organizatiei PSD Constanta.

"Ieri, dupa ce m-am plimbat cu caiacul agale o ora si 50 de minute, din Mamaia pana in Navodari, am avut timp sa ma gandesc si la masa l-am chemat pe domnul Fagadau. Zic vino te rog frumos cu o hartie, cu pix, am scris demisia, am dat-o si nu mai imi trebuie politica si in curand nu-mi va mai trebui nici administratie. Nu pot sa traiesc in fiecare zi cu geanta", a adaugat primarul.

Radu Mazare spune ca dupa demisie nu l-a sunat nici unul dintre liderii de la Bucuresti. "Este un partid - el insusi si liderii lui - complexati si timorati", a spus Mazare.

De la centru i-a raspuns chiar seful partidului, Victor Ponta. "Nu l-a sunat nimeni, cu atatea interceptari, il sun eu...", a spus Ponta.

Primarul municipiului Constanta a fost retinut, luni, pentru luare de mita, abuz in serviciu si conflict de interese. Dar judecatorii au stabilit ca poate fi cercetat in libertate.

VIDEO PROTVPLUS.RO