Masurile luate de Metrorex dupa ce a fost amendata de ANPC. Cu ce vor fi dotate unele statii de metrou

04-02-2016 19:34

Metrorex vrea sa puna punct in scandalul izbucnit, dupa ce o femeie a reclamat faptul ca a alunecat in spatiul dintre peron si vagon.

Reprezentantii companiei sustin ca vor lua toate masurile necesare pentru ca pasagerii sa fie atentionati de pericol, in special in statiile aflate in curba. Pe peroane vor fi amplasate panouri mari de avertizare, pe usile metroului, vor fi lipite pictograme, iar in statii, se aud deja, mesaje inregistrate.

Dupa ce a fost amendata cu 20.000 de lei pentru ca nu avertizeaza calatorii in legatura cu spatiul prea mare dintre vagon si peron, compania Metrorex anunta ca va lua primele masuri.

De saptamana viitoare toate trenurile care circula prin galeriile subterane ale Capitalei vor avea o pictograma speciala, lipita de usa prin care calatorii vor fi avertizati sa fie atenti la spatiul dintre vagon si peron. Deocamdata aceste pictograme vor fi doar in interior. Dar cei de la Metrorex promit sa cumpere unele mai rezistente si pentru exteriorul vagonului. Si asta nu e tot. Metrorex intentioneaza sa scoata pavajul din zona de deschidere a usilor. In locul sau va fi montat un alt pavaj pe care va fi inscriptionat un mesaj de atentionare.

Aceasta masura se va aplica doar in statiile aflate in curba, de pilda, Piata Victoriei, Piata Romana. Banda portocalie lipita de cateva zile este doar o solutie temporara.

Inainte sa se deschida usile, calatorii vor fi avertizati printr-un mesaj audio sa fie atenti cum urca sau coboara din metrou. Astfel, Metrorex spera ca accidentele vor fi mai putine.

O femeie s-a plans saptamana trecut Protectiei Consumatorilor ca s-a ranit dupa ce a calcat din greseala in spatiul prea mare dintre vagon si peron.

Si persoanele cu handicap sunt revoltate ca nu pot sa foloseasca metroul din acelasi motiv. Sefii Metrorex promit ca vor instala un sistem inteligent de navigare destinat persoanelor celor cu deficiente de vedere.

Tags: metrou, amenda, afis, peron,


VIDEO PROTVPLUS.RO