Masa de Paste, cumparata din varful patului. Magazinele online livreaza pana si oua rosii si asteapta cresteri la vanzari

Ultima actualizare: 17-04-2014 06:58

In lumina sarbatorilor de Paste se arata insa si profituri uriase pentru comercianti.

Magazinele on-line asteapta cresteri de 35%, la cumparaturile pe care romanii le fac de acasa, din varful patului. Fara sa stea la cozi, isi pot comanda, mai nou, si produsele pentru masa de Paste, dar si cadourile de Iepuras.

Cele mai cautate raman televizoarele si telefoanele. Daca vreti sa primiti coletele, in timp util, trebuie sa plasati comenzile online, cel mai tarziu marti, ne transmit firmele de curierat.

Zilnic prins intre dosare si legi, Ilhan, un jurist de 26 ani, are acelasi program la serviciu cu cel al magazinelor si nu mai apuca sa-si faca si cumparaturile. De Paste si-a dorit un smartphone de ultima generatie dar, ca sa nu sa stea la coada a apelat la cea mai simpla varianta, internetul.

"Fac direct de acasa comanda si e mult mai usor. Cumpar cand am nevoie, acum am avut nevoie de un telefon, asa ca am cumparat un telefon", spune el.

Este doar unul dintre cei aproape 3 milioane de romani care aleg anual sa renunte la comertul clasic si sa sporeasca profiturile magazinelor online.

"Anul trecut s-au inregistrat aporoximativ 600 milioane de euro vanzari online. Ne asteptam la o crestere de 30-35%", a explicat Andrei Radu, specialist in comertul online.

"Au crescut vanzarile in aceasta perioada, de Paste, cu aproximativ 20%.Principalele categorii sunt televizoarele, telefoanele mobile, tabletele si laptopurile", a povestit Dan Dumitrescu, director general magazin online.

Si, pe langa electronice, in aceasta perioada iepurasul din mediul online vine cu jucarii, articole pentru copii sau haine.

Daca vreti sa evitati aglomeratia si cozile din magazine atunci cu siguranta va veti indrepta spre online. Atentie insa, mai aveti la dispozitie 48 de ore pentru a comanda produsele dorite, in cazul in care vreti sa fiti siguri ca vor ajunge inainte de paste.

O noutate din acest sezon sunt cumparaturile de alimente facute tot cu mouse-ul si tastatura. Cateva supermarketuri livreaza acum cosul de cumparaturi direct acasa in 12 ore, iar vanzarile lor au crescut cu 15% de cand si-au deschis si rafturile online.

Un alt avantaj al cumparaturilor online este si faptul ca, la produsele nealimentare, clientii beneficiaza de garantie extinsa, tocmai pentru ca nu au posibilatate sa testeze produsele inainte de a le cumpara. Orice magazin este obligat de lege sa accepte returul coletului in 10 zile fara sa ceara explicatii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO