Mărturisiri șocante, făcute de o minoră dintr-un centru de plasament din Vaslui

03-09-2019 16:46


O serie de acuzaţii de agresiune sexuală au declanşat o anchetă într-un centru de plasament din Vaslui.

O fată de 14 ani i-a mărturisit psihologului, speriată, ca supraveghetorul ar fi abuzat-o, iar bărbatul a fost imediat suspendat din funcţie pe durata cercetărilor.

Poliţiştii au pornit o anchetă şi urmează să stabilească dacă tot ceea ce a povestit adolescenta este sau nu adevărat.

Crescută de la 4 ani departe de familia naturală, fata este ajutată acum să îşi revină, ca să poate începe şcoala cu bine.

Fată de 14 ani este instituţionalizata de puţin timp, la Bârlad, într-un centru din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui. Ea s-a plâns psihologului unităţii ca supraveghetorul care a fost pe tura, într-una dintre nopţi, ar fi agresat-o sexual. Imediat, a fost anunţată poliţia.

Bogdan Gheorghiţă, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui: "Poliţiştii au deschis dosar de cercetare penală pentru agresiune sexuală, urmând să stabilească în ce împrejurări s-au petrecut cele sesizate."

Între timp, individul în vârstă de 37 de ani - angajat de patru ani în instituţie - a fost suspendat din funcţia de supraveghetor, pe perioada anchetei. Dacă va fi găsit vinovat risca închisoarea, însă deocamdată a fost transferat într-un alt centru şi nu intra în contact cu copiii.

Ionel Armeanu Stefănică, directorul DGASPC Vaslui: "S-a declanşat o anchetă administrativă. Măsura luată imediat a fost să scoatem fata din mediu, dar nu din acel spaţiu. Va intra într-un program de consiliere şi vom avea grijă să nu se întâmple şi alte incidente cu ea".

Adolescenta a ajuns în grija statului în urmă cu mai bine de zece ani, pentru că era neglijată de propria familie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO