Mărturia unei paciente operate de doctorița falsă din Capitală. ”Nu s-a vindecat bine”

×
Codul embed a fost copiat

"M-a consultat, m-a pansat şi cred că tot ea mi-a închis operaţia, care nu s-a vindecat bine!"

Este mărturia unei paciente care merge de 7 ani la Spitalul Judeţean Ilfov, uluită să afle că persoana care o îngrijea de multe ori, la indicaţia medicului ei curant, era o impostoare.

Mai multe anchete, dintre care una penală, încearcă să clarifice cum a reuşit Raluca Bârsan, femeia care a venit zilnic în secţia de ginecologie a spitalului, a făcut intervenţii şi a preluat pacienţi, să nu dea nimănui de bănuit timp de 10 ani. Se pare că şi-a falsificat ea însăşi diploma de medic, folosind ca model un act descărcat de pe net.

O pacientă care a fost internată şi operată la Spitalul Ilfov de mai multe ori în ultimii 7 ani spune că Raluca Bârsan era permanent în secţia de ginecologie, în special alături de unul dintre doctori.

Pacientă: ”Ea era acolo full time. Se plângea seara la 7 că nu mai poate, după 14 ore de muncă. La prima operaţie pe care am avut-o la spital cu dnă doctor Dragu a avut o altă mână a doua, dar îmi aduc aminte foarte clar că în sală era şi Raluca, făcea parte din echipă. Mi-a schimbat pansamentele în primele zile după operaţia de cezariană, operaţie pe care o făceau fie Dragu, fie Raluca. Un medic, cum ar veni.”

Citește și
Judecătoarea, către mama Robertei, tânăra moartă la 2 Mai: „Ați fost la înmormântarea acesteia?”

Pacienta bănuieşte că acum doi ani, când a născut de urgenţă tot la Spitalul Ilfov, Raluca Bârsan nu a fost doar martor, ci i-ar fi închis operaţia.

”Doamna doctor nu era mulţumită de cum s-a închis operaţia mea. Am avut anestezie totală, deci nu am de unde şti că a închis-o doamna doctor sau Raluca.
Crezi că este posibil să fi făcut acest lucru doctoriţa falsă?
Da, cred că este posibil să fi închis ea. Şi spun asta din cauza reacţiei de nemulţumire a dnei doctor Dragu: "Nu arată deloc bine operaţia asta!"

Medicul Roxana Dragu nu a răspuns solicitărilor noastre de a clarifica suspiciunile.

Doctoriţa Dragu, pe care mulţi colegi o indică drept persoana care a adus-o pe Raluca Bârsan în spital, a jucat rolul de mentor şi i-a permis să intervină asupra pacientelor sale, a venit miercuri dimineaţă în spital şi a plecat după două ore. Între timp, anchetatorii au anunţat că îi vor chema la audieri pe toţi cei peste 30 de angajaţi de la obstetrică-ginecologie. Managerul spune că a început deja ridicarea de documente.

În secţia de ginecologie a spitalului au rămas 4 voluntari. Contractele lor sunt acum verificate, spune purtătorul de cuvânt.

Roxana Al Momani, medic ginecolog: "Sunt paciente care au spus că operaţia de cezariană era închisă de această Raluca Bârsan. Probabil. Era atât de sigură de faptul că noi o rugam să intre cu noi în sală. În operaţie cu mine ţinea doar de acele pense. Pot să pun pe oricine să ţină de nişte pense.
Reporter: Doamna doctor, dacă noi vă rugăm să ne lăsaţi să ţinem de pense ne lăsaţi?
Roxana Al Momani, medic ginecolog: Atâta timp cât aveţi o bază.
Reporter: Nu, nu avem nicio baza medicală.
Roxana Al Momani, medic ginecolog: Atunci nu puteţi intra în sală.”

Rodica Bârsan a reuşit să facă însă acest lucru de nenumărate ori, pe baza unei diplome false pe care şi-a făcut-o, se pare, ea însăşi, pornind de la documentul real al unui absolvent de Jurnalism de la Sibiu, descărcat de pe net.

Îngăduinţa cu care reprezentantul spitalului tratează pătrunderea unui impostor în spaţiul intim al pacientelor este surprinzătoare.

Dan Blendea, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Ilfov: "Clinicile suprasolicitate folosesc şi medici voluntari. Dar aici mă refer la medici specialişti sau medici primari. Mă îndoiesc că o pacientă pansată sau la care cineva nu a intervenit în mod direct s-ar plânge de ceva. M-aţi întrebat cum m-aş fi simţit eu, da, nu m-aş simţi bine, dar dacă nu s-a întâmplat nimic rău aş uita."

Reprezentantul Ministerul Sănătăţii a solicitat întrunirea urgentă a Consiliului de administraţie al spitalului. În paralel, se desfăşoară ancheta penală şi cea a Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov, care vor lămuri învinuirile şi modul în care au fost lezate interesele bolnavilor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A apărut îmbrăcată așa pe stadion, iar fanii au reacționat imediat
FOTO A apărut îmbrăcată așa pe stadion, iar fanii au reacționat imediat
Citește și...
Poliția Capitalei s-a sesizat în cazul doctoriței false. Reclamația făcută de un coleg în 2016
Poliția Capitalei s-a sesizat în cazul doctoriței false. Reclamația făcută de un coleg în 2016

Secția 9 Poliție s-a sesizat din oficiu și a demarat cercetări cu privire la cazul doctoriței false de la Spitalul Județean Ilfov din Capitală.

Recomandări
Cele mai ciudate partide de la alegerile europarlamentare: „Partidul câinelui cu două cozi” ori al „găinii malefice”
Cele mai ciudate partide de la alegerile europarlamentare: „Partidul câinelui cu două cozi” ori al „găinii malefice”

Cele mai ciudate partide candidează, prin reprezentanții lor la alegerile Europarlamentare. Fie că se numesc „Partidul câinelui cu două cozi” ori al „găinii malefice” vor să atragă atenția prin umor asupra unor mesaje cât se poate de serioase.

Israelul face prăpăd în Rafah și nu ține cont de amenințarea lui Biden: „Dacă trebuie, vom lupta cu unghiile”
Israelul face prăpăd în Rafah și nu ține cont de amenințarea lui Biden: „Dacă trebuie, vom lupta cu unghiile”

Forţele israeliene au bombardat zone din Rafah, joi, afirmă locuitorii palestinieni, în timp ce premierul Benjamin Netanyahu a respins ameninţarea preşedintelui SUA, Joe Biden, de a opri livrările de arme către Israel dacă atacă oraşul din sudul Gaza.

Cum pot fi integrate în muncă persoanele vulnerabile. „Suntem într-un paradox, avem două milioane de oameni inactivi”
Cum pot fi integrate în muncă persoanele vulnerabile. „Suntem într-un paradox, avem două milioane de oameni inactivi”

România trăiește un paradox al forței de muncă, în care sunt două milioane de persoane inactive, deși cererea, din partea angajatorilor, este foarte mare.